Underläkare till Barn- och Ungdomsmedicin, Sundsvall

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länsverksamhet Barn-och ungdomsmedicin är en specialiserad barnmedicinsk verksamhet för barn och unga 0-17 år inom både öppen- och slutenvården. Uppdraget innefattar både bedömning och behandling på mottagning (akut och planerad), dagvård, vård på avdelning (neonatal- och allmänpediatrisk vård) och hemsjukvård (SSIH). Länsverksamheten har 4 avdelningar med totalt 34 vårdplatser för främst barnmedicinska patienter men tillhandahåller även vårdplatser för patienter från andra verksamheter som ortopeden, kirurgen, BUP samt ibland vuxenpatienter för att avlasta vuxensidan. Öppenvårdsverksamheten finns på fyra orter, Sollefteå, Härnösand, Sundsvall och Örnsköldsvik. Slutenvårdsverksamheten finns i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik där vi även har lekterapi för våra patienter.

Totalt har verksamheten cirka 200 anställda och verksamheten leds av verksamhetschef, sex enhetschefer samt tre läkare med medicinskt ledningsuppdrag. Vår vision är "Vi vårdar barn och ungdomar - Vår framtid"

Till vår läkarenhet i Sundsvall söker vi nu underläkare med eventuell möjlighet till att blir ST-läkare. Tjänsterna är vikariat på heltid med tillträde i oktober 2024, eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en tjänst som underläkare inom barn- och ungdomsmedicin som naturligtvis uppfyller alla krav från Socialstyrelsen. Du erbjuds en god introduktion och en individuell utbildningsplan.

Din huvudsakliga placering är i Sundsvall med möjlighet att göra mottagningsplacering på någon av våra andra orter, vilket vi rekommenderar för att du ska få en bra kännedom om hela vår verksamhet. I tjänsten ingår även randningar i Umeå.

Hos oss har vi stort fokus på god arbetsmiljö och bra utbildning. Som ST-läkare hos oss kommer du fortlöpande att genomgå utbildningar inom barn- och ungdomsmedicin. Vi har även ett internt utbildningsprogram samt simuleringsövningar tillsammans med andra yrkeskategorier.
Vi söker dig som är legitimerad läkare och det är meriterande om du har erfarenhet av läkararbete inom målgruppen. Har du ytterligare vårdutbildning anses det meriterande. Du behärskar det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift, kunskap i ytterligare språk ses som meriterande. Då det förekommer resor i tjänst är det ett krav att du innehar körkort B.

För att trivas i rollen krävs att du är en trygg och stabil person som har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt. Du tar gärna initiativ och sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vi ser det som självklart att du trivs i samarbetet med andra och bidrar till god stämning i arbetsgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Matias Hagman
Enhetschef
Telefon: +4660181158

Gustaf Kallryd
Sveriges Läkarförbund
Telefon: 073-039 06 35


Tillbaka till toppen