Projektledare till Energikontoret Västernorrland, Härnösand

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling är en förvaltning inom regionen som har en bred verksamhet som omfattar tillväxt och näringsliv, kultur, konst och bibliotek, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, folkbildning, folkhälsa samt internationellt samarbete. Förvaltningen Regional utveckling är en arbetsplats som verkar för mångfald och jämställdhet, liksom för miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Vi är en drogfri arbetsplats. Region Västernorrland arbetar med miljöledning enligt ISO 14 001.

Energikontoret Västernorrland är en del av miljö och hållbarhetsenheten vid förvaltningen Regional utveckling.
Energikontoret arbetar med energieffektivisering, hållbar energi och smart resursanvändning och är en viktig aktör i genomförandet av den regionala utvecklingsstrategin.

Vi söker en projektledare till Energikontoret Västernorrland i Härnösand. Tjänsten avser en projektanställning med tillträde 2024-09-02 eller enligt överenskommelse och sträcker sig till och med 2025-08-31.

Arbetsuppgifter

Som projektledare till Energikontoret Västernorrland kommer du ansvara för genomförande av en förstudie inom cirkulär ekonomi med fokus på näringslivet. I förstudien ingår att analysera möjligheter och utmaningar i omställningen från linjärt till cirkulärt. I rollen ingår det både arbete med data och analys samt dialoger och nätverksskapande. Du är en del i ett engagerat team med breda kunskaper som brinner för den hållbara utvecklingen.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

- Analysera ramverk som exempelvis EU:s gröna giv och dess påverkan på näringslivet
- Genomföra omvärldsbevakning samt dialoger och intervjuer med aktörer inom området
- Samarbeta med andra projekt
- Arbeta mot uppsatta mål och budget
- Skriva slutrapport
Vi söker dig som har för uppgifterna relevant universitets- eller högskoleutbildning inom miljö- och hållbarhet eller för tjänsten relevanta utbildningsområden. Det är meriterande om du har ledarskap eller projektledarutbildning, samt kunskaper inom cirkulär ekonomi. Vi ser även det som meriterande om du har erfarenhet av projektledning i offentligt finansierad verksamhet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Vi lägger särskilt stor vikt vid personlig lämplighet . För att trivas i rollen är du initiativtagande, du sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är relationsskapande, kreativ och har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Projektanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sofia Mackin
Verksamhetschef
Mobiltelefon: 070-283 11 48

Iwona Jacobsson
SACO
Mobiltelefon: 070-58 68 555

Laila Libell
Vision
Telefon: +4661180403

Stina Nilsson
Vision
Telefon: 0611-84051


Tillbaka till toppen