Specialistläkare/överläkare Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Vi är en kraft som binder ihop, håller samman och utvecklar länet. Inom Region Västernorrland är vi alla en del av något större.

Rättspsykiatriska regionkliniken är i dag en av landets största kliniker för vård av patienter överlämnade enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). Kliniken har idag 101 vårdplatser uppdelade på 8 avdelningar. Det finns både en pedagogisk samt en administrativ enhet. Kliniken ligger i Sundsvall, en dynamisk stad med varierat kulturutbud. I omgivningarna finner du fantastisk natur med ett rikt friluftsliv.

Hos oss på RPK erbjuds du en god arbetsmiljö med ett varierande arbete och möjligheter till personlig- och professionell utveckling inom området. Hos oss får du goda möjligheter till att forska och till att ta del i rättspsykiatrisk utredningsverksamhet i form av §7-undersökningar. Om du är specialist i psykiatri finns möjlighet att göra ST i rättspsykiatri via kliniken.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare/överläkare hos oss utför du sedvanligt slutenvårdsarbete och mottagningsarbete, enskilt och tillsammans med läkarkollegor samt andra professioner för bedömningar och behandlingar av patienter. Utöver kommer du också att

 • Delta i förvaltningsrättsarbete
 • I rollen som överläkare kommer du att arbeta vid en specifik avdelning på kliniken
 • Beredskaps-och jourtjänstgöring kan ingå i tjänsten

Vi söker dig som

 • Är legitimerad läkare med specialistbevis inom psykiatri
 • Har arbetslivserfarenhet från slutenvård
 • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

 • Är specialist inom rättspsykiatri
 • Har ytterligare utbildning inom relevanta områden för tjänsten och verksamheten
 • Har längre erfarenhet av sluten psykiatrisk vård inom allmän- eller rättspsykiatri

För överläkare krävs flerårig klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med bred kunskap i sin specialitet och/eller relevant subspecialitet samt undervisnings- och handledarvana och bakjourkompetens.

För att lyckas i rollen tror vi att du har dessa personliga egenskaper

 • Samarbetsförmåga
 • Strukturerad
 • Relationsskapande
 • Omdöme

Region Västernorrland

Med cirka 7000 medarbetare och över 200 yrken ansvarar vi på Region Västernorrland för flera av de verksamheter som är allra viktigast för invånarnas möjlighet att delta i samhället. Här gör din kunskap och ditt engagemang skillnad inom allt från hälso- och sjukvård till kultur, miljö och hållbarhet. Bli en del av ett lag där alla behövs. Tillsammans för ett växande Västernorrland. 

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Läs mer om Region Västernorrland, våra förmåner och hur det är att jobba tillsammans med oss: Region Västernorrland - Att jobba i Region Västernorrland (rvn.se).

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kan därför komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-04
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Magnus Kristiansson
Rekryterande chef
Mobiltelefon: +46733651099

Tore Sidung
Verksamhetschef

Kristine Lokrantz Eriksson
Verksamhetschef

Fia Klotz Logan
Chefsöverläkare


Tillbaka till toppen