En kvinna i vårdarbetskläder ler mot kameran och sitter mittemot en kvinna som läser på en läsplatta

Rekryteringsprocessen

Vi arbetar på ett standardiserat sätt med rekryteringar för att hitta personer med rätt kompetens och för att du som är intresserad av oss ska hitta ett jobb som passar dig.

Innan vi annonserar har vi fastställt vad du behöver kunna för att klara av jobbet och för att trivas i rollen, det vill säga vilken kompetens du behöver ha. Det är den kompetensen vi sedan genom intervjuer, referenser och ibland tester vill se om du som söker har och i så fall så småningom kan bli erbjuden en anställning. 

Alla som söker jobb får återkoppling

När du söker en tjänst hos oss får du alltid en bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Om vi tycker att du kan passa för den aktuella tjänsten är nästa steg en intervju. Stora delar av rekryteringsprocessen är lika oavsett befattning, men det finns delar som är specifika för vissa personalkategorier. Genom vår rekryteringsprocess där rätt kompetens står i centrum främjar vi allas lika rättigheter och mångfald. Du som sökt jobb hos oss ska få återkoppling, antingen per mejl eller muntligen om du varit på intervju.  

Din ansökan är en allmän handling

Eftersom vi är en offentlig verksamhet är det viktigt med en transparant process, vilket innebär att din ansökan diarieförs. Din ansökan blir då en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill. Om du av någon anledning inte kan registrera dina uppgifter eller din ansökan i ett offentligt system kontaktar du den person som står som kontaktperson i annonsen.

Vill du veta mer?

Om du har några frågor om vår rekryteringsprocess är du välkommen att kontakta oss! Du når oss via e-post: hr.rekrytering@rvn.se 


Tillbaka till toppen