Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Överläkare Internmedicin till Läkarenheten Medicin, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.


Länsverksamhet Medicin Västernorrland är en akademisk sjukvårdsenhet där både utbildning och forskning bedrivs. Här utbildas bl.a AT- och ST-läkare samt läkarstudenter vid Umeå universitet. Hela länsverksamheten är SPUR-inspekterad 2017 med godkänt betyg. Medicinkliniken har en bred verksamhet för det invärtes medicinska området både inom sluten- och öppenvård. Till Medicinklinikens verksamhet hör planerad mottagning inom AK verksamhet, allmän internmedicin, endokrinologi, gastroenterologi, hematologi, kardiologi, reumatologi, neurologi samt nefrologi.

Läkarenheten i Sollefteå är en mindre enhet med närhet och korta beslutsvägar.
Vi kan erbjuda ett arbete inom alla specialiteter men främst finns behov av kompetens inom neurologi, kardiologi, gastroenterologi och allmän internmedicin.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare hos oss har du stora möjligheter att planera din arbetsdag. Du kommer du till ett trevligt arbetsklimat och enhet med goda utvecklingsmöjligheter. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är patientansvar vilket innebär att svara för medicinsk utredning, bedömning och behandling av patienter. I rollen ingår också administrativt arbete. Du deltar i jourlinjen och du arbetar i ett team med läkarkollegor samt andra professioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens utfärdat av socialstyrelsen. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av forskning och undervisning. Är du dubbelspecialist inom internmedicin eller allmänmedicin och/eller har erfarenhet att arbeta inom en verksamhet där bred kompetens krävs är detta meriterande för tjänsten. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och har en förmåga att se helheter. Du som söker planerar och strukturerar ditt arbete samt har en god förståelse för hur andra människor tar till sig kunskap. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket och behärskar det i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För överläkare krävs flerårig välmeriterad klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med bred och omfattande kunskap i sin specialitet och/eller relevant subspecialitet som krävs för arbete på respektive sektion. Dokumenterad undervisnings- och handledarvana (inklusive godkänd ST-handledarutbildning).

Överläkaren ska kunna vara självständig bakjour, vilket också innebär medicinskt ledningsansvarig på jourtid om behov finns så ordnas inskolning i bakjoursrollen dvs. du går bakjour med stöd av en erfaren överläkare under en tid.
Disputerad med aktiv forskning inom relevant ämnesområde är meriterande.

Till den digitaliserade ansökan bifogas följande dokumentation på svenska eller engelska;

1. Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
- Fullständig publikationslista
2. Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet
- Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning)
3. Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om sub-specialisering
- Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling

Kontroll av läkarlegitimation och samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-15
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Camilla Holgersson
Enhetschef
Telefon: +4662019332
Mobiltelefon: 072-2158505

Mats Åström
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4662019316