Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Arbetsterapeut Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Rättspsykiatriska regionkliniken (RPK) i Sundsvall är en av landets största enheter för vård och behandling av psykiskt störda lagöverträdare enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV), samt särskilt vårdkrävande patienter som vårdas enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). I uppdraget ingår också att vårda klienter från kriminalvården som bedöms ha ett psykiatriskt vårdbehov. Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall tar emot patienter från hela Sverige och bedriver både sluten- och öppenvård.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften inom Rättspsykiatriska regionkliniken är att genomföra arbetsterapeutiska utredningar av patienter. En arbetsterapiutredning används t.ex. vid utslussning från kliniken, så att rätt stödinsatser ska kunna ges enligt t.ex. LSS. Som arbetsterapeut samarbetar du även med avdelningspersonal och andra yrkesgrupper för att samordna och stödja rehabilitering/habilitering av patienterna vid kliniken. Detta kan innefatta utprovning av hjälpmedel, handledning av personal eller aktivitetsträning.

Den rättspsykiatriska vården utvecklas ständigt i takt med ny forskning och att nya metoder blir tillgängliga. Som arbetsterapeut vid Rättspsykiatriska regionkliniken har du möjlighet att utveckla både dig själv i rollen som arbetsterapeut och implementering av arbetsterapi inom den rättspsykiatriska vården. Möjlighet till handledning finns samt att man ingår i nätverk för arbetsterapeuter inom psykiatri på länsnivå och i nationellt nätverk inom rättspsykiatri.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, meriterande är tidigare erfarenhet av yrket och/eller erfarenhet från arbete inom psykiatri.Tjänsten ställer krav på svenska i tal och skrift, övriga språkkunskaper är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, du som söker är en person som arbetar bra med andra kollegor och är relationsskapande samtidigt som du har god förmåga till självständigt arbete. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. B-körkort är meriterande.

Välkommen med din ansökan!
Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall tillämpar registerkontroll samt drogtest innan beslut om anställning.


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Tore Sidung
Enhetschef
Telefon: +4660180777

Cecilia Larsson
Arbetsterapeut
Telefon: +4660183937

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543