Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef med delat ledarskap till Kardiologavdelningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik. Under hösten kommer vi att arbeta med att ställa om delar av organisationen mot Nära vård.

Kardiologavdelningen i Sundsvall tillhör Länsverksamhet Kardiologi, vilken har verksamhet vid länets tre sjukhus.
Vi arbetar ständigt med att förbättra och utveckla vår verksamhet. Patientsäkerhet, kompetensutveckling och arbetsmiljö är några av våra viktigaste delar. Vi har ett nära samarbete med Hjärtmottagningen, PCI-lab och Klinisk fysiologi.

Vi söker en enhetschef som i delat ledarskap vill leda och utveckla verksamheten. Avdelningen har 35 fastställda vårdplatser.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som enhetschef, tillsammans med din chefskollega, utvecklar du verksamheten framåt i enlighet med klinikens övergripande mål. Ni har det samlade ledningsansvaret för enhetens bemanning, fortbildning, schemaläggning, rekrytering och ekonomi. I arbetet ingår även kontakter med andra verksamheter inom regionen. Du är direkt underställd länsverksamhetschefen.

För att skapa goda förutsättningar för ledarskapet har du chefskollegor, verksamhetsutvecklare samt stödfunktioner inom ekonomi och HR till ditt stöd.

Du kommer att ingå i länsverksamhetens ledningsgrupp med länsverksamhetschef och övriga enhetschefer.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på 2-4 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och förändringsarbete och vill, tillsammans med länsverksamhetschefen och din chefskollega, leda och utveckla verksamheten mot framtidens behov. I ditt ledarskap har du förmåga att se helheten. Du kan stimulera, stötta och utveckla dina medarbetare. Du bidrar aktivt till en bra stämning och en god arbetsmiljö. Vi ser även att du är målinriktad och har förmåga att följa upp verksamheten.

Du bör ha lämplig högskoleutbildning eller annan utbildning som kan anses likvärdig för tjänsten. Har du tidigare chefs-/ledarskapserfarenhet är det meriterande. Vi ser att du även har tidigare erfarenhet av vården och dess organisation. Du som söker är en lugn, trygg och stabil person. Du är driven och motiveras av att arbeta mot resultat, du arbetar tills projekt är slutförda eller resultat är uppnådda. Du har god samarbetsförmåga och har en god förmåga att lyssna och kommunicera.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-27
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Bäckman
Verksamhetschef
Telefon: +4660181633

Åsa Holgersson
Vårdförbundet
Telefon: 070-0886703

Annika Söderberg
Kommunal Västernorrland
Telefon: 073 270 95 52
Mobiltelefon: 073 270 95 52

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543