Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Specialistläkare/Överläkare till Kardiologkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Kardiologkliniken i Sundsvall utgörs av en komplett kardiologiverksamhet. Elektiv- och akut PCI-verksamhet med stora volymer 24/7. Implantation av CRT-och ICD-system samt kontroller med distansmonitorering. Därtill bedrivs högspecialiserade läns-mottagningar för GUCH-, PAH- och hjärttransplanterade patienter. Vårdavdelningen i Sundsvall innefattar 7 hjärtintensivvårdsplatser och sammanlagt 35 vårdplatser med hjärtövervakning. I kliniken ingår en komplett klinisk fysiologisk sektion som bemannas av BMA och kliniska fysiologer i nära samarbete med klinikerna.

Nu söker vi en specialistläkare eller överläkare!

Arbetsuppgifter

Som Specialistläkare/Överläkare hos oss tar du del i det övergripande ansvaret för klinikens totala verksamhet. Du medverkar till utvecklingen av evidensbaserad vård och handleder studenter och kollegor i alla kliniska situationer. Du kommer att ansvara för verksamhetsutveckling samt leda eller delta i projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten.

Din roll innebär mottagnings- och avdelningsarbete inklusive HIA. Arbete som dagbakjour där remissbedömning och konsultationer ingår. Elektiv verksamhet i form av bland annat elkonverteringar. Jourarbete i form av rondjour på helger och bakjour (vardagsnätter och helger) beroende på erfarenhet.

Klinikens målsättning vid sidan om att bedriva kärnverksamheten är att skapa en trivsam arbetsmiljö för både yngre och äldre kollegor att verka i. Vi är måna om att värna om ett undervisningsvänligt arbetsklimat där initiativ till utveckling och förbättring välkomnas och uppmuntras. En yngre specialist kan förutom att arbeta med allmän kardiologi beroende på lämplighet och klinikens behov erbjudas möjlighet till subspecialisering inom arytmi/device, ischemi, hjärtintensivvård, hjärtsvikt, PAH, transplantation och GUCH.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Specialistläkare eller Överläkare i Kardiologi med erfarenhet av arbete som specialist i Sverige. Du har medicinsk kunskap och kompetens för att kunna vara självständigt medicinsk ansvarig. Meriterande för tjänsten är erfarenhet inom arytmi- och pacemakerverksamhet, bakjourserfarenhet liksom erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbeten. Undervisningsvana samt aktiv eller tidigare forskningserfarenhet är meriterande. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar som sker och anpassar dig därefter. Du förstår din roll och ser till verksamhetens bästa i ditt agerande och i dina beslutstaganden. Du har lätt för att samarbeta med kollegor och kan relatera till dom på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare planerar och prioriterar du dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt och håller dig inom givna tidsramar.


Välkommen med din ansökan,


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-08
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Daniel Wadell
Enhetschef
Telefon: +4660181018
Mobiltelefon: 072 226 50 95

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714
Mobiltelefon: 070-6970365