Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sjuksköterska till Medicinmottagningen i Sundsvall/Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

På medicinmottagningen i Sundsvall bedrivs både sjuksköterske- och läkarmottagning. Vid vår enhet finns mottagningar för diabetes, endokrinologi, gastroenterologi och reumatologi. Vid enheten finns också fotvårdsterapeuter som har nära samarbete med endokrinologer och diabetessköterska, samt dietister. Vi är en mottagning, men finns placerade i både Sundsvall och Härnösand.

Nu söker vi en sjuksköterska, på vikariat, till vår diabetesmottagning. Vikariatet löper 1 år där önskat tillträdesdatum är 2021-01-01. Möjlighet till förlängning finns.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på diabetesmottagningen har du tätt samarbete med endokrinolog, dietist och fotvårdsspecialist, men även med de andra delarna av vår mottagning. Som diabetessjuksköterska har du egen patientmottagning, du ansvarar för justering av insulinbehandling samt utprovning av diabeteshjälpmedel. Att skapa trygga patienter som själva kan hantera sin sjukdom med patientundervisning är en stor och viktig del av ditt jobb. Du ansvarar också för telefontid och administration. Hos oss arbetar du måndag-fredag, ledig alla helger samt röda dagar. Viss arbetstid kan komma att förläggas i Härnösand. Vi erbjuder friskvårdsbidrag alternativt friskvårdstimma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med tidigare erfarenhet av mottagningsarbete inom området diabetes. Har du vidareutbildning inom diabetes ses det som meriterande. Du som söker detta vikariat behärskar det svenska språket. Andra språkkunskaper ses som meriterande.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en empatisk person med gott omdöme då du har en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra samtidigt som du har en god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-10
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sara Nyström
Enhetschef
Telefon: +4660183847

Sofia Kraft
Vårdförbundet
Telefon: 060-182095