Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Bredbandssamordnare till kollektivtrafik och infrastruktur

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Så arbetar vi med hållbar regional utveckling
Regional utveckling ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur och folkbildning, hållbarhet, tillväxt och näringsliv, folkhälsa samt kollektivtrafik och infrastruktur. Vi är en del av Region Västernorrland och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden. Därtill har Sveriges riksdag beslutat om nationella mål för fast och mobilt bredband med målår 2023 samt 2025.

Infrastruktur och kollektivtrafik
På Region Västernorrlands verksamhet för infrastruktur och kollektivtrafik är du med och bidrar till utvecklingen av Västernorrland. Vi jobbar i samverkan med andra aktörer för att få nationella beslut för prioriterade infrastrukturåtgärder. I verksamheten ingår också utveckling av sjukresor och utbyggnad av bredband. Det handlar om långsiktiga frågor som har stor betydelse för utvecklingen i Västernorrland.

Nu söker vi en bredbandssamordnare till enheten kollektivtrafik och infrastruktur.

Region Västernorrland är regionalt utvecklingsansvarig från och med 1 januari 2017 i Västernorrland. Vi initierar, samordnar och driver insatser för regional utveckling och tillväxt i länet för att stärka länets konkurrenskraft och attraktivitet. Den regionala bredbandskoordinatorn ansvarar för processer och nätverk som rör fast och mobilt bredband samt till viss del digitalisering med utgångspunkt i nationell och regionala mål.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en grupp bestående av enhetschefen och ett antal strateger som delar på enhetens arbetsuppgifter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara inom bredbandsutbyggnad.

Tjänsten som samordnare för bredband innebär arbetsuppgifter som att:
- verka för övergripande samordning, samverkan och samarbete mellan aktörer som är av betydelse för bredbandsutbyggnaden och som är verksamma i länet,
- verka för att länet med utgångspunkt i den regionala bredbandsstrategin arbetar för att uppnå de nationella bredbandsmålen
- verka för en ökad förståelse för sambandet mellan bredbandsutbyggnad och möjligheten att öka utbud och efterfrågan av digitala tjänster
- främja länsöverskridande samarbeten kring bredbandsutbyggnad,
- delta i det nationella nätverket för bredbandskoordinatorer
- stödja och främja kommunernas arbete med bredbandsfrågor,
- vara sammankallande för nätverk om bredbandsfrågor i länet,
- bistå den nationella nivån i uppföljningsarbete kopplat till bredbandsutbyggnad i enlighet med instruktioner som tas fram av Post och Telestyrelsen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning som matchar tjänstens inriktning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet från projektarbete, utvecklings- och planeringsarbete och/eller arbetslivserfarenhet inom samhällsplanering och processledning. Meriterande är även kunskaper inom GIS samt fast och mobilt bredband.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du vill utvecklas inom ansvarsområdet. Som person är du självgående och har en god samarbetsförmåga. Du ska också vara strategisk samt ha en problemlösande analysförmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Anställningen är viss tid fram till och med 2022-12-31. Med möjlighet till fortsatt anställningen till 2025-12-31.
Tillträde sker snarast möjligast, eller efter överenskommelse.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt men senast den 18 januari 2021.

Facklig företrädare Sofia Lundin SACO och Stina Nilsson Vision har möjlighet att besvara frågor från den 11 januari 2021.


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-18
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Roger Wetterstrand
Enhetschef
Telefon: 070-1905885

Sofia Lundin
SACO
Telefon: +4661184031

Stina Nilsson
Vision
Telefon: 0611-84051