Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Utredare till område Hälso-och sjukvård, Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Vi söker en utredare till området Hälso-och sjukvård inom regionledningsförvaltningen. Förvaltningen befinner sig i en mycket spännande utvecklingsfas, med nya gränsöverskridande arbetssätt och ökad samordning.

Söker du en intressant och utmanande arbetsplats? Vill du vara med och bidra i den fortsatta utvecklingen? Då är Region Västernorrland rätt för dig!

Arbetsuppgifter

Hälso- och sjukvården står inför stora förändringar nationellt och regionalt. Regeringen har under flera år gjort överenskommelser med Sveriges kommuner och regioner inom ett flertal områden för att utveckla hälso- och sjukvården mot önskad riktning. Riktade statsbidrag utgör en stor del av finansieringen. Förflyttning mot Nära vård har tydligt lyfts fram i de senaste överenskommelserna. Regionens förflyttning ställer högre krav på långsiktighet, där samordning av riktade stadsbidrag och utredningsuppdrag mot politisk nämnd är viktiga. Du kommer bli en nyckelfunktion i detta arbete.

Som utredare får du en mycket viktig roll i vårt arbete med att skapa förutsättningar för god och nära vård. Du kommer att ansvara för handläggning och samordning av statliga överenskommelser inom hälso-och sjukvårdsområdet samt utredning av hälso-och sjukvårdsfrågor till nämnd. Som utredare verkar du som expert på övergripande nivå inom Region Västernorrland i dessa frågor.

Du kommer att vara en del i en förändringsresa och ingå i ett team, med stort engagemang där din åsikt spelar roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen, gärna med samhälls- eller statsvetenskaplig inriktning eller annan utbildning som bedöms relevant för tjänsten. Du har kunskap och ett brinnande intresse för området.

Vi vill att du har bred erfarenhet av arbete med hälso- och sjukvårdsfrågor på övergripande nivå och det är meriterande om du också har erfarenhet av arbete med statliga överenskommelser och ekonomiprocesser. Du har erfarenhet från offentlig sektor, politiskt styrd organisation och dokumenterad erfarenhet från utvärdering- och analysarbete. Till sist vill vi också att du har kunskap och erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du:
- är strukturerad
- har god analytisk förmåga
- är leveranssäker och har lätt för att fånga upp kärnan i verksamheters behov
- är van vid att arbeta självständigt och kan hantera att det inte alltid finns upptrampade vägar att följa när du ska driva ditt arbete framåt
- är ansvarstagande
- är lyhörd och har god kommunikativ förmåga i tal och skrift
- har förmåga att se helheten
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Placeringsort Härnösand, Sundsvall eller Örnsköldsvik.

Tjänsten kan innebära resor i länet så körkort är ett krav.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lena Lindgren
Tf verksamhetschef
Telefon: 070-1902579

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Ylva Byström
Vision
Telefon: 0706328036/061184332
Mobiltelefon: 070-6328036

Kenneth Byström
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950