Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Specialistläkare i internmedicin med njurmedicinsk profil till Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Medicinkliniken samt njurmedicinska sektionen ingår from 210101 i Närsjukvårdsorganisation Söder, medicin, Sundsvall. Enheten hos oss är väl utvecklad inom internmedicin med bred kompetens och med god kompetens inom njurmedicinska sektionen. Det finns goda möjligheter till stöd och kompetensutveckling bland erfarna kollegor och ett gott samarbetsklimat. Vid medicinkliniken utbildas även läkarkandidater utöver kollegor under utbildning (tex AT-samt ST-läkare). Man förväntas delta i undervisning samt kollegiala träffar.

I närsjukvårdsområde Söder, medicin söker vi nu en specialist i internmedicin med vidare inriktning/erfarenhet mot medicinska njursjukdomar samt intresse av vidare utbildning inom medicinska njursjukdomar vid Sundsvalls sjukhus. Medicinkliniken i Sundsvall är en akademisk sjukvårdsenhet där det både bedrivs forskning och utbildning av läkarstudenter. Erfarenhet av forskning eller undervisning är meriterande, och du förväntas delta i handledning av läkarstudenter samt mindre erfarna kollegor.

Arbetsuppgifter

Som läkare inom internmedicin ingår du i läkargruppen medicin vid Sundsvalls sjukhus och vid vidare utbildning mot njurmedicin ingår du även i gruppen av kollegor som är specialiserade inom medicinska njursjukdomar. Arbetet är såväl i form av avdelningsarbete som i form av mottagningsarbete. I tjänsten ingår även att delta i jourlinje som initialt är primärjoursarbete, men med sikte på att inom framtiden kunna delta i bakjoursledet inom internmedicin samt inom njurmedicin. Man förväntas inom njurmedicinska sektionen dela på ansvaret för konsultverksamhet/njurmedicinjourlinje där man bland annat besvarar frågeställningar via "konsulttelefonen" från tex kollegor samt stöttar sköterskor inom mottagnings-, avdelnings- samt dialysverksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens utfärdat av Socialstyrelsen inom internmedicin. Har du kunskap inom medicinska njursjukdomar och/eller har vetenskapliga meriter/forskning är det meriterande för tjänsten. Du har ett gott bemötande, arbetar strukturerat, noggrant och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vidare har du goda kunskaper i det svenska språket och behärskar det i både tal och skrift. Dokumenterad undervisnings- och handledarvana (inklusive godkänd handledarutbildning).

Följande dokumentation skall bifogas din ansökan enligt handläggningsordning för sakkunnigprövning vid anställning av specialistutbildade läkare vid akademiska sjukvårdsenheter och universitetssjukvårdsenheter:

1. Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
- Fullständig publikationslista

2. Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
- Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet
- Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning)

3. Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)
- Intyg om sub-specialisering
- Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling

Kontroll av läkarlegitimation och samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-01
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anna Maria Millbourn
Enhetschef
Telefon: +4660181000

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714
Mobiltelefon: 070-6970365