Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Skötare till Specialistpsykiatriskt omvårdnadsteam (SPOT), Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vårt nybildade team, Specialist Psykiatriskt omvårdnadsteam (SPOT) i Sollefteå har ca 20 medarbetare och ingår i Länssjukvård Vuxenpsykiatri. SPOT är en del i psykiatrins satsning för att minska vårdtiderna i heldygnsvården och erbjuda patienterna mer delaktighet, en säkrare, tryggare och bättre öppenvård.

Nu har du chansen att arbeta med ett glatt gäng och vara med och fortsätta utveckla vår nya verksamhet.
Specialist Psykiatriskt omvårdnadsteam söker en skötare för en tillsvidareanställning!


Arbetsuppgifter

Omvårdnadsteamen består av sjuksköterskor, behandlingsassistenter och skötare med gedigen kunskap om- och erfarenhet inom psykiatri, samt tillgång till läkare. I rollen som skötare/behandlingsassistent möter du patienter som är i behov av akut- och intensivt stöd. Du arbetar med självständigt ansvarar för att ge en god och kvalitativ behandling och omvårdnad. Vi erbjuder stöd i form av hembesök, mottagningsbesök bland annat. Övriga arbetsuppgifter är stödjande- och motiverande samtal, vårdplanering, telefonrådgivning/stöd, dokumentering, rapportering samt bedömning och uppföljningsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skötare eller har en motsvarande utbildning i vård och omsorg med inriktning psykiatri. Eftersom en stor del av våra patienter har funktionssyndrom och missbruk/beroende ser vi även utbildning i motiverande samtalsmetodik som ett krav. Erfarenhet av arbete inom psykiatri är meriterande. För tjänsten är det viktigt att du har erfarenhet och intresse av att arbeta med psykisk ohälsa och ätstörningar. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift. B-körkort ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet är stundvis krävande och det ställs krav på att du agerar lugnt, tryggt och stabilt i stressande situationer. Du är förtroendeingivande och trivs med att arbeta självständigt. Du är bekväm med att fatta egna beslut. Viktigt är att du arbetar bra tillsammans med andra och lyssnar, kommunicerar på ett konstruktivt sätt och har ett gott bemötande. Eftersom teamet även ska kunna hantera akuta ärenden har du en förmåga att ställa om och anpassa dig efter förutsättningarna.

Vi ser att du bifogar dina betyg till din ansökan.
Vid erbjudan om anställning skall du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Marie-Louise Karlsson
Enhetschef
Telefon: +46701705541

Anneli Hägesten
Kommunal Västernorrland
Mobiltelefon: 070-241 25 86