Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Överläkare i Reumatologi till Medicin, Närsjukvårdsområde Norr

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Norr har ett sjukhus och sex regiondrivna hälsocentraler. I området finns en privat vårdcentral samt en kommun. Närsjukvårdsområde Norr har cirka 530 medarbetare och två verksamhetschefer.

Som reumatolog ingår du i läkargruppen Medicin vid Örnsköldsviks Sjukhus. Enheten är liten och därmed är beslutsvägar korta och smidiga. I teamet på reumatologmottagningen ingår reumatologutbildad sköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut. Nära tillgång finns även till Dietist. Arbetet är självständigt och innebär endast öppenvård samt vid behov konsultverksamhet gentemot slutenvården.

Arbetsuppgifter

Arbetet passar dig som är erfaren reumatolog med vana att arbeta självständigt men som finner en utmaning i att både följa upp patienter med kroniska reumatologiska sjukdomar och utgöra remissinstans samt rådgivare gentemot primärvården.

I rollen som reumatolog hos oss har du stor möjlighet att styra och påverka arbetets upplägg och innehåll. Goda möjligheter till stöd och kompetensutveckling finns. Verksamheten har införskaffat telemedicinsk utrustning som möjliggör mottagning på distans.

Det finns goda möjligheter till forskning i Örnsköldsvik och för mer information kring detta vänligen kontakta Anders Själander, professor och överläkare, FOU ansvarig Länsverksamhet medicin Västernorrland tel 070/5845887, anders.sjalander@rvn.se.

Kvalifikationer

Du som söker har flerårig välmeriterad klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med bred och omfattande kunskap i din specialitet och/eller relevant subspecialitet som krävs för arbete på respektive sektion. Dokumenterad undervisnings- och handledarvana (inklusive godkänd ST-handledarutbildning). Disputerad med aktiv forskning inom relevant ämnesområde är meriterande. Goda kunskaper i svenska är ett krav, andra språkkunskaper ses som meriterande.

För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående och kan själv strukturera och driva ditt arbete. Du arbetar bra med andra kollegor och kan relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-02
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Monica Mörtzell Henriksson
Enhetschef
Telefon: +4666089278

Lars Rocksen
Sveriges Läkarförbund
Telefon: 070-2797444
Mobiltelefon: 070-2797444