Arbetsterapeut till habiliteringskliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Habiliteringskliniken riktar sig till personer med varaktiga funktionsnedsättningar orsakade av medfödda/förvärvade sjukdomar och skador i centrala nervsystemet, utvecklingsstörning samt personer med autismspektrumstörning. Med våra insatser vill vi minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet, skapa förutsättningar för ett gott liv och delaktighet i samhället. Inom länskliniken, jobbar ca 100 st medarbetare.

I arbetet utgår vi från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Arbetet sker i team där personal med medicinsk, pedagogisk, psykologisk och social kompetens samverkar.

Vi söker nu en arbetsterapeut till vår verksamhet i med placering i Sundsvall. Anställningen avser 12 månaders vikariat med tillträde 2022-08-15 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss blir du en viktig del i vårt team där vi alla hjälps åt med våra gemensamma patienter. I rollen arbetar du nära framförallt fysioterapeut men får stöd i ditt jobb av hela teamet. Vi söker dig som vill jobba med frågor som handlar om att hjälpa våra patienter att klara övergången från att vara ungdom till av klara av sitt vuxna liv.

I arbetet ingår bland annat att göra utredningar, bedömningar, behandling, hjälpmedelsutprovningar och uppföljningar. Som arbetsterapeut arbetar du även med information, rådgivning, handledning, samverkan och utbildning till nätverk och personal. Ett varierande arbete där smidighet och förmåga att hitta lösningar på stora och små problem är viktigt.

Hos oss har du stora utvecklingsmöjligheter. Vi satsar på kompetensutveckling och erbjuder mentorskap under inskolningsperioden för att du ska känna dig trygg i din roll. Som medarbetare hos oss har du möjlighet till friskvård samt flexibel arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med god kunskap i svenska språket. Eftersom resor förekommer i tjänst är Körkort B ett krav. Har du tidigare erfarenhet av arbete med habilitering och/eller arbete med personer med funktionsnedsättning ses det som meriterande.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga, vi ser att du för att lyckas i rollen och för att vi ska trivas ihop är initiativtagande, resultatinriktad och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Vi ser också att du liksom vi värdesätter ett gott samarbete och har verksamhetens mål och riktlinjer i fokus när du utför ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande och du kan därmed komma att bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-23
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kerstin Skagius
Enhetschef
Telefon: 060-182995

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832


Tillbaka till toppen