Sjuksköterska/psykiatrisjuksköterska till BUP slutenvård, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också mellanvård i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin. BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger nationella riktlinjer och vård- och insatsprogrammet. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Vi söker nu sjuksköterskor för tillsvidareanställning på BUP slutenvård med start enligt överenskommelse. Vi är i ett skede där vi ska bygga upp en helt ny slutenvårdsavdelning för specialiserad barnpsykiatrisk vård. Vill du jobba med att utveckla den barnpsykiatriska slutenvården så är du rätt person för oss. På avdelningen finns också skötare, psykolog, kurator, arbetsterapeut och dietist samt läkare och pedagoger.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska inom slutenvården jobbar du i team tillsammans med dina kollegor. I arbetet möter vi barn som är i behov av dygnet runt vård, efter en kris eller vid allvarliga psykiatriska tillstånd. I arbetet ger du barn och familjer stöd att hantera livets utmaningar och målet är att familjerna vi möter ska kunna återvända hem och ta emot fortsatt vård i öppenvård. Vi kan göra stor skillnad för barn som har stora behov av stöd. Arbetet är meningsfullt och spännande. Arbetet är varierande och utvecklingsmöjligheterna stora, du får individuell inskolning och får möjlighet att jobba med entusiastiska kollegor. Vi har ett nära samarbete med medarbetare inom mellanvård och öppenvård. Din arbetstid är förlagd till dag, kväll och helg.

I ditt arbete ingår att vara medicinskansvarig sjuksköterska på avdelningen, du är arbetsledare under arbetspasset och gör tillsammans med dina kollegor bedömningar av patienters psykiatriska behov. Du deltar i vårdplanering tillsammans med psykolog, kurator, läkare och skötare. Du är länken mellan den dagliga omvårdnadspersonalen och läkaren. Du skapar och upprätthåller dagliga rutiner tillsammans med övrig personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett stort intresse för det barnpsykiatriska området. Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav. Det är meriterande om du är vidareutbildad inom psykiatri. Vi ser att du är en person som är trygg och stabil och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt i rollen att du har ett gott bemötande mot kollegor, patienter och anhöriga. Du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och kan anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Inför eventuell erbjudan om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-14
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Peter Wallner
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950

Johanna Blomqvist
Enhetschef
Telefon: +4660181125


Tillbaka till toppen