Distriktssköterska/sjuksköterska till Hälsocentralen Nyland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Väster har kommunerna Kramfors och Sollefteå som upptagningsområde och är tillsammans med närsjukvårdsområde norr och söder regionens organisation för att ge den vård som invånarna behöver ofta.

I Närsjukvårdsområde Väster ingår förutom 5 hälsocentraler, verksamheter på Sollefteå sjukhus, akutmottagning, medicin, kardiologi, geriatrik och rehabilitering och neurologi samt länsövergripande uppdrag. Länsuppdragen är 1177 (vårdguiden på telefon), Ungdomsmottagningarna, FBHV (Föräldra- och barnhälsovårdspsykologerna), Barn och ungdomsentrén 7-17 år psykisk hälsa och Livsstilmedicin Österåsen.

Närsjukvårdsområde Väster har i uppdrag att ge patienterna vård i en sammanhållen vårdkedja som innefattar en väl utvecklad och fördjupad samverkan med länssjukvård, övriga sjukhusspecialiteter och kommuner inom det geografiska området. Närsjukvårdsområde Väster har ca 300 medarbetare och 4 verksamhetschefer.

Hälsocentralen Nyland är belägen mitt i Världsarvet Höga Kusten med den underbara och nära naturen som det erbjuder av olika upplevelser: Dessutom har centralen en fantastisk utsikt över Ångermanälven och huset inrymmer även ett Apotek och kommunens hemtjänstpersonal.

Välkommen att förstärka vårt team! Vi söker nu en distriktssköterska/sjuksköterska till vår hälsocentral.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av sedvanliga uppgifter på läkarmottagning såsom mottagningsarbete och telefonrådgivning. I uppdraget arbetar du dessutom i rollen som rehabkoordinator. Som rehabkoordinator har du huvudansvaret att handha ärenden som kräver ett samarbete med en eller flera professioner inom HC samt externa aktörer såsom kommun, arbetsförmedling, socialtjänst för att hjälpa och stötta patienten på dess väg mot en förbättrad och/eller förändrad situation. Detta kan innebära att man är sammankallande till möten och att leda rehabteamet på hälsocentralen som varje vecka tar upp patienter för diskussion.

Hos oss har du möjlighet att utveckla dig och arbeta med olika patientgrupper. Vi skräddarsyr vårt kompetensbehov och vårt fokus är rätt person till rätt kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad distriktssköterska/sjuksköterska. För oss är dina personliga egenskaper viktiga, vi ser därför att du trivs med att vara en del av ett team som jobbar med patienten i fokus. Du har förmåga att arbeta självständigt och gillar utmaningar. Vi ser också att det är viktigt att du kan ge och ta kritik (positiv som mindre positiv) på ett konstruktivt sätt och att du kan hålla ett relativt högt tempo. Du har självklart ett gott bemötande

Gillar du ett varierande arbetssätt där din kompetens tillvaratas är du välkommen att söka till vårt arbetslag! I denna rekrytering arbetar vi löpande med urval, vilket innebär att anställningsintervjuer kan bli aktuellt innan ansökningstiden har gått ut.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enl. överenskommelse. Sysselsättningsgrad är heltid, men finns önskemål om lägre sysselsättningsgrad kan det diskuteras.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jens Mann
Enhetschef
Telefon: +46612771524

Eva Lodin
Vårdförbundet
Telefon: +4662019517


Tillbaka till toppen