Barnsjuksköterska/sjuksköterska till Barn och Ungdomsmedicin, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Område Barn och ungdomsmedicin (BUM) ingår länssjukvård somatik och har ca 200 anställda. Barn- och ungdomsmedicin består av slutenvård och mottagningsverksamhet, dagsjukvård, lekterapi och SSIH barn och unga. Här vårdas barn och ungdomar upp till 18 år.

På avdelning 44 vårdas barn och ungdomar inom medicin, ortopedi, kirurgi, öron och barnpsykiatri. Här finns 12 vårdplatser och barnen vårdas tillsammans med förälder. På avdelning 45 vårdas för tidigt födda barn från vecka 28 och sjuka nyfödda barn. Avdelningen har en stor spridning på patienter, från välmående barn som samvårdas med sina föräldrar till intensivvård med avancerad teknik. Avdelning 45 har 12 vårdplatser. Vi arbetar med en familjecentrerad vård som innebär att föräldrarna är delaktiga i omvårdnaden under vårdtiden.

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som barnsjuksköterska/sjuksköterska hos oss kommer du att arbeta med barn och ungdomar och deras familjer. Du kommer bland annat att arbeta med förberedelse av barn inför olika procedurer, läkemedelshantering, rondarbete, provtagning, kontroller av vital parametrar samt utvärdering av olika medicinska behandlingar. Du blir placerad på en av våra avdelningar men vid behov kan tillfällig tjänstgöring på en av våra andra enheter inom Barn- och Ungdomsmedicin bli aktuellt.

När du börjar hos oss får du en individanpassad introduktion och du blir en del i det multiprofessionella teamet. Du erbjuds en stimulerande arbetsmiljö där möjlighet till vidareutveckling är en självklarhet. På avdelningarna arbetar vi kontinuerligt med att säkra, behålla och utveckla våra kompetenser för att nå uppsatta mål med barnet i centrum. Vi har önskeschema och en arbetstidsmodell vilket innebär arbete 2 av 5 helger.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten krävs att du är legitimerad barnsjuksköterska alt. sjuksköterska. Har du tidigare erfarenhet inom barnsjukvård är det meriterande. Goda kunskaper i svenska i såväl tal och skrift är ett krav.

För att lyckas i rollen och trivas hos oss ser vi att du är lugn och stabil med en god förmåga att agera kontrollerat även i stressiga situationer. Du kan anpassa dig och ser möjligheter vid nya omständigheter och förutsättningar. I samarbeten med andra är du lyhörd och tydlig i din kommunikation. Vi ser även att du i ditt arbete tar stort eget ansvar och det är en självklarhet för dig att planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt

Kan du vara den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kristina Strömgård
Enhetschef
Telefon: 072- 4507060

Kenneth Byström
Vårdförbundet
Telefon: 072-5330075

Monica Larsson
Enhetschef
Telefon: 070-5702898

Anne Thelander
Verksamhetschef
Telefon: 072-248 08 63


Tillbaka till toppen