Specialistläkare till Kardiologkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Kardiologen i Sundsvall utgörs av en komplett kardiologiverksamhet. Elektiv- och akut PCI-verksamhet med stora volymer 24/7. Implantation av CRT-och ICD-system samt kontroller med distansmonitorering. Därtill bedrivs högspecialiserade läns-mottagningar för GUCH-, PAH- och hjärttransplanterade patienter. Vårdavdelningen i Sundsvall innefattar sju hjärtintensivvårdsplatser och sammanlagt 28 vårdplatser med hjärtövervakning. På avdelningen finns även en dagvårdsenhet med 7 platser med hjärtövervakning. I kliniken ingår en komplett klinisk fysiologisk sektion som bemannas av BMA och kliniska fysiologer i nära samarbete med klinikerna.


Nu söker vi en specialistläkare för tillsvidareanställning till Kardiologkliniken i Sundsvall. Tillsättning sker enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare inom Kardiologkliniken arbetar du med mottagnings- och avdelningsarbete inom kardiologi. Du arbetar på HIA, har dagbakjour (inklusive remissbedömning och konsultationer) samt ingår i elektiv verksamhet i form av bland annat elkonverteringar och beroende på erfarenhet PM-operationer och koronarangiografi/PCI. I rollen förväntas du medverka till utvecklingen av evidensbaserad vård och delta i verksamhetsutveckling och kontinuerliga förbättringsarbeten. Du handleder studenter och yngre kollegor i alla kliniska situationer. I arbetet ingår jourarbete i form av rondjour på helger eller bakjour (vardagsnätter och helger) beroende på erfarenhet och specialitet.

Klinikens målsättning vid sidan om att bedriva kärnverksamheten är att skapa en trivsam arbetsmiljö för både yngre och äldre kollegor att verka i. Vi är måna om att värnar om ett undervisningsvänligt arbetsklimat där initiativ till utveckling och förbättring välkomnas och uppmuntras. En yngre specialist kan förutom att arbeta med allmän kardiologi beroende på lämplighet och klinikens behov erbjudas möjlighet till subspecialisering inom arytmi/device, ischemi/PCI, hjärtintensivvård, hjärtsvikt, PAH, transplantation och GUCH.

Kvalifikationer

Tjänsten som specialistläkare kräver svensk läkarlegitimation med erfarenhet av arbete som läkare i Sverige samt specialistbevis inom internmedicin (utfärdat av Socialstyrelsen) med målet att bli specialist inom kardiologi. Undervisningsvana samt aktiv eller tidigare forskningserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbeten. Du ska kunna uttrycka dig väl i det svenska språket i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga kompetenser.

Rollen efterfrågar en god förmåga till multidisciplinärt teamarbete, struktur och lojalitet samt ett utvecklingsinriktat förhållningssätt. Vi ser att du är en lugn och stabil person med gott omdöme där du har förmågan att väga samman komplex information och göra korrekta avvägningar och prioriteringar.

Välkommen med din ansökan,

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-12
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Daniel Wadell
Enhetschef
Telefon: +4660181018

Vilhelm Sjögren
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181728


Tillbaka till toppen