Distriktsköterska/Sjuksköterska/Diabetessjuksköterska till HC Matfors

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.


Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Matfors är belägen ca 20 km väster om Sundsvall centrum och har goda bussförbindelser med många avgångar till och från Sundsvall.

Till hälsocentralen Matfors söker vi nu en distriktssköterska/sjuksköterska/diabetessjuksköterska. Vi önskar nu stärka upp vårt team med ytterligare en person. Hos oss finns familjeläkare, utbildningsläkare, distriktssjuksköterskor med olika specialkompetenser, undersköterskor, kurator, psykolog, laboratoriepersonal, medicinska sekreterare, fysioterapeuter och sjukskrivningskoordinator. Det finns god erfarenhet inom personalgruppen som alltid gör sitt yttersta för att hjälpa våra invånare. Vi jobbar hårt med att tillgängligheten mot våra invånare ska vara så god som möjligt.

Arbetsuppgifter

Som distriktssköterska på hälsocentralen arbetar du i huvudsak med eget mottagningsarbete, exempelvis med patienter som har diabetes, telefonrådgivning samt preventivt arbete i form av till exempel hälsoundersökningar för 40, 50 och 60-åringar. Hos oss har du möjlighet att arbeta med olika patientgrupper både med akuta besvär och patienter med kroniska diagnoser såsom astma, kol, diabetes, demens och hjärt- och kärlsjukdomar. Vi arbetar flexibelt och erbjuder både fysiska och digitala besök. Vi samarbetar mellan olika professioner och alltid med patienten i fokus.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är distriktssköterska/diabetessköterska alternativt legitimerad sjuksköterska. Har du tidigare erfarenhet inom primärvård, och av behandling av diabetes, astma/ kol är det meriterande. Det är viktigt för oss att du är positiv och har ett gott bemötande, är flexibel och van att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Gillar du ett varierande arbetssätt där din kompetens tillvaratas är du kanske en i vårt arbetslag inom kort!

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Jonzon
Hälsocentralschef
Telefon: 070-3781549

Anna Carlsson
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950


Tillbaka till toppen