Folkhögskolelärare i Svenska samt annat ämne, Ålsta Folkhögskola i Fränsta

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Regional utveckling ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur och folkbildning, hållbarhet, tillväxt och näringsliv, folkhälsa samt kollektivtrafik och infrastruktur. Vi är en del av Region Västernorrland och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden.

Ålsta Folkhögskola består av en internatfolkhögskola belägen i Fränsta och en dagfolkhögskola i Sundsvall. Skolan är religiöst och politiskt obunden. På skolan arbetar ett fyrtiotal pedagoger och ett tiotal servicepersonal. Skolan bedriver kursverksamhet inom områdena, allmän kurs, musik och konstkurser, behandlingspedagog samt integrationskurser. Skolan är också ansvarig för Region Västernorrlands utbildningar i motiverande samtal.

Till vår verksamhet i Fränsta söker vi nu Folkhögskolelärare i Svenska samt ytterligare ett ämne för vikariat under 4 års tid med mycket goda möjligheter till tillsvidareanställning. Tillträde sker 2023-08-01 t.o.m 2026-12-31 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Du undervisar i Svenska samt annat ämne på grundskole- och gymnasienivå.
I kombination med detta ingår du i ett arbetslag och har en viktig roll i planering, utveckling och ledning av Allmän kurs.

Kvalifikationer

Vi söker dig med pedagogisk utbildning som tycker om att utmana den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete.

Du har bred kompetens och god social förmåga som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt.

Vi lägger stor vikt vid flexibilitet, samarbetsförmåga och intresse av att i en mångkulturell miljö arbeta gränsöverskridande. Du har vana av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionshinder. Meriterande är om du har utbildning i specialpedagogik (dyskalkyli, dyslexi) men ej krav. Du bör även ha ett intresse för/vana av att arbeta med ämnesövergripande tematiska studier.

Är du vår nya kollega? Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-16
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Daniel Gafforelli
Enhetschef
Telefon: +4669135783

Helene Sundberg
Förbundet Folkhögskolelärarna
Telefon: 070-2475683


Tillbaka till toppen