Projektledare för God och nära vård på landsbygd, Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Arbetet med nära vård går vidare med ett allt tydligare fokus mot personcentrerad vård och omsorg där fungerande samverkan mellan region och kommun är en avgörande del.

Regeringen har beviljat Norra sjukvårdsregionförbundet (NRF) statliga medel för det pågående projektet Samordnad utveckling för god och nära vård i glesbygdsperspektiv. Projektet syftar till att skapa nya arbetssätt och modeller som är anpassade efter landsbygdens specifika behov för att säkerställa en god och nära vård. Region Västernorrland, Närsjukvårdsområde Väster är tillsammans med Kramfors och Sollefteå kommuner ett av fyra modellområden.

Projektet ska bland annat genom att fördjupa samarbetet med gemensam planering och uppföljning av den nära vården, utveckla organisatoriska lösningar för primärvården utifrån lokala behov och utveckla den specialiserade vården liksom samarbetet i norra Sveriges glesbygd kring kompetensförsörjning.

Redan idag så ser vi att den lokala samverkan och samarbetet fungerar mycket bra, vilket skapar kraft att utveckla ytterligare. Därför söker vi nu en projektledare till detta projekt. Tjänsten avser en projektanställning med start i januari 2024 och pågår som längst till och med 2025-12-31. Du erbjuds att arbeta heltid eller deltid enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som projektledare hos oss skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid.

Du kommer att ansvara för en egen arbetsgrupp inom modellområdet och leder arbetet. Du kommer också att representera modellområdet nationellt i forum där nära vård-frågor hanteras. Som projektledare är du direkt underställd områdesdirektör och deltar i styrgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker framför allt en person med ett brinnande engagemang för samverkansfrågor och med stor förståelse för de förutsättningar som finns i vår glesbygd. Du har en lämplig universitets- eller högskoleexamen eller annan relevant utbildning samt erfarenhet av projektledning. Meriterande är erfarenhet från offentlig verksamhet och olika samverkansstrukturer, gärna utifrån ett ledningsuppdrag. Vidare har du B-körkort och kan uttrycka dig väl i svenska i såväl tal som skrift.

Du har förmåga att lyfta in de lokala förutsättningarna gällande samverkan i ett större perspektiv och har god förmåga att förstå hur systemledning hänger ihop mellan olika nivåer. Du har en god förmåga att både kunna samarbeta och att kunna jobba självständigt då uppdraget handlar om att både samordna och att själv bidra till framdrift i samverkansprocesser, på alla nivåer.

Kan det vara dig vi söker?
Varmt välkommen in med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Projektanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-08
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Agneta Nordlander
Områdesdirektör
Telefon: +4662019091

Eva Lodin
Vårdförbundet
Telefon: 072-4626664

Helén Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4662019258


Tillbaka till toppen