Sjuksköterska till Rättspsykiatriska kliniken avd 93, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Rättspsykiatriska regionkliniken är idag en av landets största kliniker för vård av patienter enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). Kliniken har idag 101 vårdplatser, uppdelade på 8 avdelningar.

Vård- och intagningsavdelning 93
Avdelning 93 är uppdelad i "intagningsenheten" respektive "vårdenheten". Avdelningen har totalt 29 tjänster varav 1 enhetschef, 1 samordnare, 8 sjuksköterskor samt 19 skötare. Medarbetare vid avdelningen arbetar både vid vård- och intagningsenheten.

Intagningsenheten består av 6 vårdplatser och ytterligare 2 säkerhetsplatser. Enheten är patientens första kontakt med verksamheten och den rättspsykiatriska vården. Vid enheten arbetar man med hög säkerhetsmedvetenhet och påbörjar arbetet med att kartlägga omvårdnadsbehovet hos patienterna samt att ge en grundläggande introduktion och information kring den kommande vårdtiden. Patienten kan efter bedömning flytta vidare till en av klinikens åtta vårdavdelningar för att fortsätta vårdprocessen.

Vårdenheten består av 8 vårdplatser och tar vid efter flytten från intagningsenheten. Där påbörjas utrednings- och behandlingsfasen, vilka ämnar kartlägga patientens behov och erbjuda adekvat behandling och insatser för att främja patientens möjligheter till återanpassning i samhället och förhindra risken för återfall i allvarlig brottslighet.

Arbetsuppgifter

Inom RPK arbetar vi med kontaktmannaskap där sjuksköterskan har ett övergripande omvårdnadsansvar. Du deltar i planering, utvärdering och genomförande av omvårdnadsåtgärder samt arbeta med läkemedelsadministration, riskbedömningar, vårdplaneringar och funktionsbedömningar. På avdelningen arbetar vi i multiprofessionellt team bestående av sjuksköterskor samt skötare. Du arbetar med avdelningens dagliga verksamhet samt är en del av en hälsofrämjande miljöterapi. I arbetsuppgifterna ingår även att vara delaktig i vårdinsatser såsom kognitiva samtal, aktiviteter, ronder, journalföring med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, önskvärt är om du har vidareutbildning i psykiatri. Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom yrket så ser vi det som meriterande. Krav för tjänsten är svenska i tal och skrift. Vi ser flerspråkighet som en merit.

Som sjuksköterska hos oss är det viktigt att du har ett stort intresse för människor och att du har tålamod och förmåga att sätta dig in i andra människors situation. Som person är du ansvarstagande och balanserad. Vi förutsätter att du har ett professionellt bemötande till patienter, närstående och medarbetare.

Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall tillämpar registerkontroll samt drogtest innan beslut om anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Glenn Enheim
Enhetschef
Telefon: +4660180795

Peter Wallner
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950


Tillbaka till toppen