Arbetsterapeuter till Rehabiliteringsenheten, Sollefteå

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Västra närsjukvårdsområdet har ett sjukhus och fem regiondrivna hälsocentraler. I området finns två kommuner. Organisatoriskt i närsjukvårdsområdet ligger också Primärvårdens särskilda uppdrag som är Länsövergripande verksamheter, Ungdomsmottagningen, Psykologmottagningen för föräldra- och barnhälsovården, Barn-och ungdomsentrén psykisk hälsa 7-17 år, 1177 Vårdguiden på telefon samt Livsstilsmedicin Österåsen. Närsjukvårdsområde Väster har cirka 300 medarbetare och fyra verksamhetschefer.

Rehabiliteringsenheten på Sollefteå sjukhus består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer, logopeder, dietister och rehabiliteringsassistenter. I arbetsterapeuternas uppdrag ingår patientarbete vid vårdavdelning samt mottagningsverksamhet med bland annat dagrehabilitering och handrehabilitering.

Arbetsuppgifter

På rehabiliteringsenheten arbetar vi ofta i team tillsammans med andra yrkeskategorier inom områdena akut stroke, ortopedi, medicin/kardiologi, dagrehabilitering och strokehemrehabilitering. På vårdavdelning ingår bedömningar inom kognition och aktivitetsförmåga. Vi arbetar för att främja aktivitetsförmåga eller att finna kompensatoriska lösningar med hjälpmedel. Till dagrehabbiliteringen kommer patienter i olika åldrar med nytillkommen sjukdom eller skada (företrädesvis neurologiska sjukdomar).

Arbetsplatsen erbjuder handledning, utbildning, utvecklingsmöjligheter samt friskvård under arbetstid. Regionen har utvecklat och implementerat närsjukvård med patienten i centrum. Ta chansen att vara med och påverka framtidens vård! Nu söker vi arbetsterapeuter för tillsvidareanställning till oss i Sollefteå. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Arbetsgruppen på vår enhet har bra stämning och du kommer att ha flera erfarna kollegor som kan bidra med kompetens och stöd i din vardag.

Staden erbjuder goda möjligheter till friluftsaktiviteter som skidåkning, vandring och fiske i natursköna miljöer.
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. För att lyckas i rollen ser vi att du är trygg, stabil och har god självinsikt. Rollen ställer krav på flexibilitet och god samarbetsförmåga. Du har god kunskap av det svenska språket i både tal och skrift. Om du har erfarenhet av att arbeta på sjukhus är det meriterande. Behärskar du engelska är även det meriterande för tjänsten. B-körkort är ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!
Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-07
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Johannes Burström
Enhetschef
Mobiltelefon: +46702286092

Anita Bodén Östh
Sveriges Arbetsterapeuter
Telefon: 073-158 24 16


Tillbaka till toppen