Lärare i engelska till Ålsta folkhögskola, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Regional utveckling ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur och folkbildning, hållbarhet, tillväxt och näringsliv, folkhälsa samt kollektivtrafik och infrastruktur. Vi är en del av Region Västernorrland och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden.
Ålsta Folkhögskola består av två enheter, dels en internatfolkhögskola belägen i Fränsta och en dagfolkhögskola i centrala Sundsvall. Skolan är religiöst och politiskt obunden. Skolan bedriver kursverksamhet inom områdena allmän kurs, studiemotiverande folkhögskolekurs, musik och konstkurser och kvalificerad behandlingspedagog. Skolan är också ansvarig för Region Västernorrlands utbildningar i motiverande samtal samt har skolverksamhet på Rättspsykiatriska regionkliniken. På skolan arbetar totalt ett fyrtiotal pedagoger och ett tiotal servicepersonal.

Folkhögskolan är en unik utbildningsform som fyller en viktig funktion i det svenska samhället. Pedagogiken betonar aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp. Inom folkhögskolan anser vi att kunskap och bildning har ett egenvärde och att lärandet kan vara ett mål i sig. På vår allmänna kurs i Sundsvall möter du ca 70 deltagare som studerar på grund och gymnasienivå.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har utbildning som lärare inom engelska på gymnasienivå, i kombination med något annat ämne till Ålsta Sundsvall. Du kommer främst att undervisa i dina ämnen på vår allmänna kurs, men det kan även förekomma undervisning på någon av våra andra utbildningar på skolan. I samråd kan du också undervisa i ämnen som du inte har behörighet att undervisa, men har hög ämneskompetens.

För att lyckas i rollen och trivas hos oss ser vi att du är kreativ, motiverande och lösningsfokuserad i ditt arbete. Liksom oss ser du fördelarna med att arbeta inom folkbildning och vill använda dig av de kreativa möjligheterna som det ger dig i klassrummet. Du har god social förmåga och känner dig trygg i din breda ämneskompetens. Vidare ser vi att du har god förståelse för hur deltagare tar till sig kunskap och allas olika förutsättningar. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt och du tvekar inte att, genom kreativitet och hjälpmedel, underlätta och tillmötesgå våra deltagares behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarutbildning i engelska på gymnasienivå alternativt annan pedagogisk utbildning med engelska på gymnasienivå. Vi söker dig som en minst två års arbetslivserfarenhet som lärare.

Meriterande är om du har ämneskompetens i ett eller fler ämnen förutom de efterfrågade, samt erfarenhet av att arbeta inom folkbildning.
Vi ser positivt på om du har vana av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionshinder.

Du har bred kompetens och god social förmåga som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Du har god förståelse för hur deltagaren tar till sig kunskap och allas olika förutsättningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Tobias Markusson
Förbundet Folkhögskolelärarna

Annelie Haglund
Enhetschef
Telefon: +4660135765


Tillbaka till toppen