Specialist/Överläkare med PCI-inriktning till Kardiologkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Närsjukvårdsområde Söder har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområde Söder har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Verksamheten har ett länsuppdrag vilket inkluderar Sollefteå och Örnsköldsvik Vårdavdelningen i Sundsvall innefattar 7 hjärtintensivvårdsplatser och sammanlagt 28 vårdplatser med hjärtövervakning. På avdelningen finns även en dagvårdsenhet med 7 platser med hjärtövervakning. I kliniken ingår en komplett klinisk fysiologisk sektion som bemannas av BMA och kliniska fysiologer i nära samarbete med klinikerna.

Kardiologkliniken i Sundsvall utgörs av en komplett kardiologiverksamhet. Elektiv och akut PCI-verksamhet med stora volymer dygnets alla timmar, behandling med avancerade pacemaker, CRT-och ICD-system med distansmonitorering. Pacemakeroperationer utförs med egen personal och avancerad C-båge. Högspecialiserade mottagningar finns för länets GUCH-, PAH- och hjärttransplanterade patienter. Vårdavdelningen i Sundsvall innefattar 28 hjärtövervakningsplatser vilka utgörs av 7 hjärtintensivvårdsplatser samt 21 vårdplatser för allmän kardiologi.

Kardiologen deltar i flera kliniska prövningar med erfarna forskningssjuksköterskor. Det pågår också flera doktorandprojekt i samarbete med Norrlands Universitetssjukhus. Förutom en PCI-jour finns även en separat kardiologbakjourslinje dygnet runt alla dagar.

Nu söker Kardiologkliniken en specialistläkare/överläkare med PCI-inriktning för tillsvidareanställning, med tillträde enligt överenskommelse!

Arbetsuppgifter

I rollen som överläkare ingår arbete som PCI-operatör på enheten för kranskärlsröntgen/PCI. Du kommer att ha PCI-beredskap vardagar och helger. Utöver detta ingår mottagnings- och avdelningsarbete inom kardiologi.

För att lyckas i rollen krävs medicinsk kunskap och kompetens för att kunna vara självständig medicinskt ansvarig inom kardiologi och PCI. Det ingår också att ta del i det övergripande ansvaret för klinikens totala verksamhet samt medverka till utvecklingen av evidensbaserad vård och vara beredd att handleda studenter och yngre kollegor i alla kliniska situationer. Utöver detta så ska du kunna ta ansvar för verksamhetsutveckling samt leda eller delta i projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten.

Klinikens målsättning vid sidan om att bedriva kärnverksamheten är att skapa en trivsam arbetsmiljö för både yngre och äldre kollegor att verka i. Vi är måna om att värna om ett undervisningsvänligt arbetsklimat där initiativ till utveckling och förbättring välkomnas och uppmuntras.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare eller överläkare i kardiologi. Du har behörighet och erfarenhet av att arbeta självständigt som PCI-operatör i Sverige, såväl dag- som jourtid. Det anses meriterande om du har godkänd examination av svenska arbetsgruppen för PCI samt om du har undervisningsvana eller tidigare forskningserfarenhet. Lång erfarenhet inom PCI samt komplex PCI anses även det meriterande. Även bakjourserfarenhet som kardiolog är meriterande. Du ska kunna uttrycka sig väl i det svenska språket i tal och skrift. I tjänsten ingår jour och beredskap.

Som person är du självgående och beslutsam då du kan förmå dig fatta snabba beslut med gott omdöme trots begränsad information. Du uttrycker en positiv attityd i ditt arbete och samarbetar väl tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-12
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Vilhelm Sjögren
Sveriges Läkarförbund

Niklas Nordlander
Enhetschef
Telefon: +4660145659


Tillbaka till toppen