Skötare till SPOT, Sollefteå. Sommaren 2024

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vårt team, Specialist Psykiatriskt omvårdnads team SPOT i Sollefteå har ca 20 medarbetare och vi ingår i länssjukvårdpsykiatri och habilitering. Vi på SPOT i Sollefteå söker nu skötare.

Arbetsuppgifter

Nu har du chansen att arbeta med ett trevligt team, där just du kan vara med och fortsätta utveckla vår nya vårdform, vi söker dig som trivs med varierande och utvecklande arbetsuppgifter, är flexibel och som har genuint intresse av att arbeta med personer med psykisk ohälsa och samsjuklighet.

SPOT-teamet är en del i psykiatrins satsning för att förebygga inläggningar i slutenvården, minska vårdtiderna i heldygnsvården och erbjuda patienterna mer delaktighet, en säkrare och bättre öppenvård.
I rollen som skötare möter du patienter som är i behov av akut- och intensivt stöd. Du arbetar självständigt ansvarar för att ge en god och kvalitativ behandling och psykiatriskomvårdnad. Vi erbjuder stöd i form av hembesök, mottagningsbesök bland annat. Några arbetsuppgifter är.

Stödjande- och motiverande samtal, vårdplanering, samverkan med vårdgrannar, telefonrådgivning/stöd, dokumentering, rapportering och bedömning/uppföljningsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skötare eller har en motsvarande utbildning i vård och omsorg med inriktning psykiatri och samsjuklighet. Viktigt att du har erfarenhet och intresse av att arbeta med personer som har psykisk ohälsa och samsjuklighet. Du behärskar svenska i tal och skrift. Högskoleutbildning i motiverande samtalsmetodik krävs, eftersom en stor del av våra patienter har samsjuklighet i psykisk sjukdom och skadligt bruk/beroende. Vidareutbildning i psykiatri och erfarenhet av arbete inom beroendevård/psykiatri är meriterande. Även någon form av påbyggnadsutbildning i samtalsbehandling ses som meriterande. Eftersom teamet ska arbeta mobilt så är B-körkort manuell ett krav.

Viktigt är att du arbetar bra tillsammans med andra och lyssnar, kommunicerar på ett konstruktivt sätt samt har ett gott bemötande. Eftersom teamet även ska kunna hantera akuta ärenden har du en förmåga att ställa om och anpassa dig efter förutsättningarna. Du har även en förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Som person är du lösningsfokuserad, nyfiken, driven, ansvarsfull engagerad och har en positiv grundinställning. Vi lägger stor vikt vid pers

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-28
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Marie-Louise Karlsson
Enhetschef
Telefon: +46701705541

Annelie Söderqvist
Kommunal Västernorrland
Telefon: 0620-195 95


Tillbaka till toppen