Diabetessjuksköterska till Medicinmottagningen, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Medicinmottagningen i Örnsköldsvik tillhör närsjukvårdsområde Norr. På mottagningen tar vi hand om alla patienter som tillhör de medicinska områdena Diabetes, Neurologi, Endokrinologi, Reumatologi och Gastroenterologi. Vi tar även hand om patienter som behöver medicinsk fotvård via vår fotvårdsspecialist. Vi jobbar även tätt tillsammans med Diagnostiskt Center.

På vår mottagning arbetar vi tillsammans som ett team, samtidigt är det viktigt att man kan jobba självständigt och ha förmåga och engagemang, till att driva verksamheten framåt.

Nu söker vi en sjuksköterska med diabetesutbildning, tjänsten avser en tillsvidareanställning i Region Västernorrland med placering på Medicinmottagningen.

Diabetesmottagning ansvarar för alla Typ 1 diabetes patienter, graviditetsdiabetes samt svårare Typ 2 diabetes patienter som behöver specialistvård. Inom diabetesvården har vi idag en fast anställd överläkare som du kommer arbeta nära.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Medicinmottagningen arbetar du självständigt men även i team tillsammans med läkare, undersköterskor och sekreterare. Arbetsuppgifterna på mottagning består dels av telefonrådgivning, administrativa uppgifter som exempelvis kallelse av patienter och administrativt arbete i journal, men även patientbesök som läkemedelsinformationer, provtagningar och behandlingar. Även undervisning i patientgrupper kring diabetes och till personal förekommer i rollen.

På diabetesmottagningen använder våra patienter insulinpump och de flesta har kontinuerlig blodglukosmätning, därför viktigt att du är intresserad av teknisk utrustning.

När du börjar hos oss får du en individuellt anpassad inskolning med möjligheten att få en mentor. Du kommer ha erfaren och hjälpsam personal runt dig som jobbar på enheten varje dag. För dig som är intresserad av tjänsten kan vi även möjliggöra hospitering under ansökningstiden eller efter intervju där du får komma och vara med sjuksköterskan en dag för att få en inblick i verksamheten.

Tjänsten innebär arbetstid dagtid måndag till fredag och ledig helg och röda dagar. Möjlighet till viss tjänstledighet finns om så önskas och vi har individuell lönesättning.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har jobbat som sjuksköterska en tid. Du har diabetesutbildning och goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Som person är du positiv med ett gott och tillmötesgående bemötande. Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete och har god samarbetsförmåga. Du har ett stort engagemang, förmågan att vara flexibel och ser möjligheter i förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tveka inte att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Varmt välkommen med din ansökan!
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så skicka gärna in din ansökan idag.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-10
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Lundin
Enhetschef
Telefon: 076-1372246

Victoria Asplund
Vårdförbundet
Telefon: 073-2710282


Tillbaka till toppen