Psykiatrisjuksköterska/Leg. sjuksköterska till SPOT Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

SPOT (Specialistpsykiatriskt Omvårdnadsteam) är en mobil, planerad resurs och en del i psykiatrins satsning för att förebygga inläggningar, minska vårdtiderna i heldygnsvården samt erbjuda patienterna mer delaktighet och bättre öppenvård. Vi är cirka 24 medarbetare i teamet som bemannas av sjuksköterskor, läkare, kurator, behandlingsassistenter och skötare med gedigen kunskap om- och erfarenhet inom psykiatri. I SPOT finns också vår LARO-verksamhet som är en läkemedelsassisterad behandling för personer som haft ett långvarigt och allvarligt beroende av opioider.

Nu söker vi två legitimerade sjuksköterskor till SPOT (Specialistpsykiatriskt Omvårdnadsteam) i Örnsköldsvik. Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillträde 2024-09-02.

Arbetsuppgifter

I rollen som legitimerad sjuksköterska möter du patienter som är i behov av akut och intensivt psykiatriskt stöd och psykiatrisk omvårdnad. Vi söker dig som har en god förmåga att skapa bärande relationer till patienter, närstående och samarbetspartners. Att ha en väl utvecklad förmåga att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra yrkeskategorier är en viktig framgångsfaktor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Patientarbetet utförs i form av hembesök, telefonrådgivning, mottagningsbesök eller videobesök.

Arbetsuppgifterna är varierande och innehåller bland annat ansvar för att leda och fördela arbetet under arbetspassen, daglig styrning, stödjande och motiverande samtal samt bedömningar. Du deltar i ronder och behandlingskonferenser, dokumenterar och rapporterar samt utför uppföljningsarbete. Läkemedelshantering och läkemedelsadministrering ingår också samt att utföra akuta psykiatriska bedömningar i samråd med läkare eller i samverkan med primärvårdsjour. Du kommer samverka med vårdgrannar inom länsverksamheten samt med externa aktörer.

Vi är ett bra arbetslag som trivs tillsammans och arbetar med patienten i fokus. Vi erbjuder en stimulerande och god arbetsmiljö. SPOT tjänstgör mellan 07:00-21:30 på vardagar samt mellan 08:00-21:00 på helger. Vi har fast schema med 6 veckors intervall och tjänstgöring var tredje helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning psykiatri ses det som meriterande. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk omvårdnad. Har du även tidigare erfarenhet av arbete med psykiatrisk samsjuklighet är det meriterande. Vidareutbildning såsom steg 1-utbildning, motiverande samtal och Case Management ses också som meriterande för tjänsten. Du behärskar det svenska samt engelska språket i såväl tal som skrift, ytterligare språkkunskaper är meriterande. B-körkort ett krav.

För att lyckas i denna roll ser vi att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du trivs att arbeta i en omväxlande miljö, har god anpassningsförmåga och ser möjligheter i förändringar. Vi ser också att det är viktigt att du har gott omdöme genom att du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar i ditt arbete. Eftersom vi arbetar i nära teamsamarbete förutsätter vi att du arbetar bra tillsammans med kollegor och kan relatera till andra på ett smidigt och lyhört sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-16
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anna Joald
Enhetschef
Telefon: 0660-89725

Therese Näslund
Vårdförbundet
Telefon: 0660-897 24


Tillbaka till toppen