Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sjuksköterska till LARO-mottagningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vid Laro-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Psykiatriska länsverksamheten, arbetar man med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Utöver mottagningsverksamhet integreras för närvarande slutenvårdsplatser för abstinensbehandling och insättning av substitutionsläkemedel vid någon av de befintliga vårdavdelningarna i Sundsvall. En avdelning för beroendevård är under uppbyggnad, den initiala omfattningen av verksamhetens uppdrag kan över tid komma att vidgas. Arbetsgruppen består av 16 personer på plats i Sundsvall, du kommer även att ha kollegor lokaliserade på olika orter i länet. De olika yrkesgrupperna är sjuksköterska, kurator, behandlingsassistent, sekreterare och psykiatriker.

Vi söker nu sjuksköterskor till vår verksamhet!
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska vid LARO-mottagningen erbjuds du ett spännande arbete, där du har möjligheten att blanda psykosocialbehandling och medicinskbehandling. Vi arbetar i team där patientens mål på rehabilitering från sin beroendesjukdom ligger i fokus. Att arbeta som sjuksköterska i LARO-verksamhet innebär sedvanligt mottagningsarbete med medicindelning och överlämning samt psykiatriskt behandlingsarbete. Mottagningen arbetar utifrån evidensbaserade metoder och gällande föreskrifter för LARO. Samverkan sker med socialtjänst samt interna- och externa vårdgrannar. I tjänsten ingår handledning, arbetstid dagtid med tjänstgöring förnärvarande 1 av 4 helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri med särskilt intresse av missbruks- och beroendevård. Meriterande för tjänsten är grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1), utbildning i beroendelära, MI och återfallsprevention. IT-kunskap är viktigt då verksamheten är datoriserad avseende kommunikation, journal- och läkemedelshantering.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du är öppen och social med förmåga att hantera människor i svåra situationer. Ytterligare egenskaper som vi värdesätter hos dig är att du är trygg och stabil, du samarbetar bra med kollegor, lyssnar, kommunicerar och relaterar till dem på ett lyhört sätt. Dur planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller dig inom givna tidsramar.

Välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-14
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Inga-Lill Sundberg Hägglund
Tf enhetschef
Telefon: +4660182206

Peter Wallner
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950