Sjuksköterska till Nationell högspecialiserad vård Ätstörning

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

I början på december öppnade Region Västernorrland upp den nya verksamheten för Nationell högspecialiserad vård (NHV) för gruppen allvarliga ätstörningar. Det är en helt ny vårdform med både heldygnsvård och en mindre del öppenvård, verksamheten är placerad på Sundsvall sjukhus. NHV är vård som är komplex eller sällan förekommande. Vården för aktuell målgrupp bedrivs på fem platser i Sverige och dessa NHV-enheter samverkar kring forskning och utveckling.

Syftet med koncentration av denna vård är att vårdgivaren ska kunna upprätthålla kompetens i hela det multidisciplinära teamet samt ha möjlighet att utveckla och hålla en god kvalitet på vården utan att tillgängligheten begränsas. NHV kommer ha ett nära samarbete med övriga verksamheter inom länsverksamhet psykiatri i Västernorrlands län.

Vi söker nu sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor som vill bli en del av NHV i Sundsvall. Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I rollen som sjuksköterska/psykiatrisjuksköterska deltar du i ett team som erbjuder ätstörningsbehandling till individer som lider av allvarliga ätstörningar. Behandlingen är mångfacetterad och innehåller både miljöterapi, somatisk vård, gruppterapi, stöd vid matsituationer till patient och dialog med patient och anhöriga om vård. Vidare ingår att du upprättar vårdplanering tillsammans med teamet. Somatiska bedömningar samt att administrera medicin är även en del av uppdraget.

Viktigt är kunskapsutveckling i verksamheten. Både internutbildning och samarbete med andra NHV enheter för utbildning kommer att ske. Parallellt kommer regelbunden handledning att ges. Möjligheter till förkovring och vidareutbildning finns liksom till forskning. Särskilt välkomnas forskningsintresse som syftar till att förbättra vården av individer med ätstörningar.

Kvalifikationer

För den här rollen ser vi att du är en person som är trygg och stabil i stressituationer och att du har en god samarbetsförmåga. Du besitter även förmågan att anpassa budskap utifrån en förståelse för mottagarens förutsättningar. Att du är strukturerad, van att ta egna initiativ och att sätta igång aktiviteter samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter ser vi även som viktiga förmågor hos dig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Vid erbjudan om anställning skall du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Magnus Sjögren
Verksamhetschef

Maria Schön
Enhetschef

Peter Wallner
Vårdförbundet
Telefon: 060-181950


Tillbaka till toppen