En glad kvinna som pratar i mobiltelefon

Energi- och klimatrådgivning

Kommunernas energi- och klimatrådgivare erbjuder rådgivning inom energiområdet till privatpersoner, föreningar samt små- och medelstora företag. Rådgivningen är kostnadsfri och opartisk.

Har du frågor kring din energiförbrukning, energikällor, dina energikostnader eller lämpliga energilösningar för just för din verksamhet? Kontakta din kommunala energi- och klimatrådgivare!

Klimatrådgivarna är experter på att hitta energilösningar och ger dig gärna råd anpassade efter din situation. Din kommunala energi- och klimatrådgivare svarar kostnadsfritt på frågor om bland annat uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatpåverkan och om bidrag på energiområdet.

Läs mer och hitta din lokala energi- och klimatrådgivare på:
energiochklimatradgivning.se

Vill du ha fler smarta energispartips, läs broschyren Spara energi hemma.

Spara energi hemma - svenska (pdf)

Spara energi hemma - engelska (pdf)

Spara energi hemma - arabiska (pdf)

Spara energi hemma - somaliska (pdf)

Solkartor

Passar ditt hus för solceller? Med de kommunala solkartorna kan du se hur mycket solen strålar på ditt tak, vilka delar av taket som passar bäst för en solcellsanläggning och hur mycket el du kan producera under ett år.
Varje kommun i Västernorrland har en egen solkarta. Klicka på den karta som är aktuell för dig. Zooma in och klicka på det hus du är intresserad av. Alla byggnader med en yta över 15 kvadratmeter finns med i solkartan.

Solkarta Sollefteå (solleftea.se)

Solkarta Sundsvall (sundsvall.se)

Solkarta Timrå (timra.se)

Solkarta Ånge (ange.se)

Solkarta Örnsköldsvik (ornskoldsvik.se)

Solkartan - Kramfors kommun


Tillbaka till toppen