Filmer från Västernorrland
På den här sidan kan du ta del av en introduktion till nära vård i Västernorrland och filmer producerade av pågående och genomförda utvecklingsarbeten i länet.
God och nära vård på landsbygd
Proaktiv digifysisk seniorvård (ett utvecklingsarbete)
En digital värld öppnar nya möjligheter för patienten
Att tillsammans leda för en god, jämlik, trygg och nära vård
Vi samarbetar för ökat patientfokus, lägre kostnader och en roligare arbetsplats!
Introduktion till nära vård
Programmet god och nära vård i Västernorrland har tagit fram en film som en introduktion till nära vård.
Syntolkad version
Gemensamma ansvaret för primärvården
Film framtagen som del av utbildningsserien 2022/2023, ”Det gemensamma ansvaret för primärvården”.
En utbildningsserie riktad till kommunens och primärvårdens personal i syfte att stärka den redan goda samverkan mellan den kommunala och regionala primärvården i länet i omställningen till en god och nära vård.
Syftet var att ge en gemensam grund, inspirera till att omsätta idéer till konkreta förbättringar och ge mod att prova nytt.
Gemensamma ansvaret för primärvården
Syntolkad version:
Hemma hos mig
Det finns indikatorer som visar att medborgare läggs in på sjukhus för behov som hade kunnat tillgodoses inom öppenvården. I Hemma hos mig testas därför arbetssättet att kommunens sjuksköterskor gör undersökningar hemma hos patienten oavsett om denne bor i sitt eget hem (Kramfors) eller på särskilt boende (Sollefteå). Sjuksköterskan kopplar sedan upp sig mot läkare på hälsocentralen.
Syntolkad version:
Näsåker samskapar
I tät dialog med invånarna i Näsåker har Sollefteå kommun och Region Västernorrland startat ett så kallat samhällsrum där service inom nära vård ges, till exempel provtagningar, viss BVC-verksamhet och kuratorskontakt. Invånarna behöver då inte åka iväg till något annat samhälle för att få sina behov tillgodosedda.
Syntolkad version:
HLT – Hälsa, Lärande, Trygghet
Barn och ungdomar som mår dåligt ska inte behöva vänta länge på hjälp utan få stöd i ett tidigt skede. Det är målet med HLT. Med hjälp av särskilda team har en stark relation byggts upp mellan skola, socialtjänst och hälsocentraler i Kramfors och Sollefteå kommuner. Dessa team träffas med jämna mellanrum för att tillsammans aktualisera vilka barn och unga som behöver stöd.
Syntolkad version: