Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Läkarutbildningen Umeå universitet

Om covid-19 för dig som är student

Till dig som är student och gör eller inom kort ska göra verksamhetsförlagd utbildning (VFU) eller praktik i Region Västernorrland

Vi ser det som mycket viktigt att du kan fullgöra din praktik så att du kan slutföra din utbildning även i tider med spridning av covid-19.

Det är viktigt att du följer informationen kring Corona som publiceras på Region Västernorrlands intranät som du har tillgång till under din praktik. Det är också viktigt att du håller dig informerade om ditt lärosätes anvisningar.

Se information om covid-19 för vårdgivare här på den externa webbplatsen. Här finns också viss information om riskbedömning och smittskydd på arbetsplatens, för medarbetare och studenter. 

Covid-19 för vårdgivare

I Sundsvall får du studera vid ett komplett länssjukhus samtidigt som du bor nära både natur och nöjesliv.

Läkarutbildningen går via Umeå universitet men studieorten är Sundsvall.

På Sundsvalls sjukhus finns nästan alla specialiteter representerade. Verksamheten är bred och du får stora möjligheter till delaktighet.

Våra studielokaler är centralt placerade på sjukhuset och erbjuder en modern och kreativ studiemiljö med hög it-standard. Här hittar du bland annat grupprum, studierum och lunchrum. Intill läkarutbildningens lokaler hittar du också KTC, Kliniskt träningscentrum.

Läs mer om KTC

Bo i Sundsvall

I Sundsvall finns många olika boendealternativ, vare sig du vill hyra eller köpa en lägenhet eller villa. Var du än väljer att bosätta dig är det oftast nära till både centrum och friluftsliv. Shopping, nöjen och kultur är lika lättillgängligt som badstrand, skidspår och svampskog!

På Sundsvalls kommuns webbplats finns en förteckning över alla lokala bostadsföretag och mäklare. Där finns också en förteckning över alla bostadsområden samt de daghem, skolor och service som finns i närområdet.

Hitta bostad – sundsvall.se

Bostadsområden och service – sundsvall.se

Hos bostadsförmedlaren Hyra Bostad kan du se alla lediga lägenheter hos de privata hyresvärdarna i Sundsvall.

Bostäder i Sundsvall – hyrabostad.se

Extra köpoäng hos Mitthem

Om du studerar heltid vid läkarutbildningen blir du prioriterad i bostadskön hos det kommunala bostadsbolaget Mitthem. Du får då 1 500 extra köpoäng, vilket motsvarar en kötid på ungefär 4,5 år.

  1. Registrera dig som sökande på Mitthems webbplats redan nu. (https://www.mitthem.se/mina-sidor/registrera-dig)
  2. Meddela studieadministratör Emelie Bäck, lpsundsvall.medfak@umu.se, cirka sex månader innan du ska flytta, så skickar vi intyg till Mitthem om att du ska prioriteras upp. När Mitthem har tagit emot intyget får du en bekräftelse skickad till dig.

Prioriteringen gäller i sex månader. Därefter försvinner dina extra köpoäng.

Läs mer om Mitthems prioriteringar

Få flytten betald

Region Västernorrland erbjuder skattefri flyttersättning, upp till 10 000 kronor.

  1. Kontakta tre olika flyttfirmor och begär anbud. Du får ersättning för det billigaste anbudet.
  2. Mejla alla anbud till Linda Edlund, linda.edlund@rvn.se.
  3. Vi kontaktar dig och du ber företaget med det lägsta anbudet att kontakta oss för att få information om vart de ska skicka fakturan.

Vill du veta mer? Hör av dig!

Amanda Borgström, studieadministratör, lpsundsvall.medfak@umu.se

Jakob Walldén, ortsansvarig lektor, jakob.wallden@umu.se