Tonårig ledsen flicka.

Barn- och ungdomsentrén öppnar för ny åldersgrupp

2023-10-19 08:00

Från 23 oktober utökar Barn- och ungdomsentrén åldersspannet och börjar ta emot barn och ungdomar upp till och med 14 år. Det är ytterligare ett steg i utvecklingen av verksamheten i Västernorrland.

- Det känns jättebra att vi nu också kan möta upp unga mellan 12 och 14 år. Det har funnits en stor efterfrågan från den här åldersgruppen som vi äntligen kan få möjlighet att svara upp emot, säger Malin Lindberg, länsenhetschef Barn- och ungdomsentrén.

Barn- och ungdomsentrén är en länsövergripande verksamhet för barn och ungdomar med lätt till medelsvår psykisk ohälsa. Verksamheten erbjuder såväl digitala som fysiska besök samt ett stort utbud av förebyggande och relationsbyggande föreläsningar och grupper.

Byggts ut successivt

Verksamheten strävar att upprätthålla en god tillgänglighet för att kunna möta de behov som finns hos de som tar kontakt. Många använder sig av verksamhetens digitalt drop-in kontakt för en första bedömning.

Barn- och ungdomsentrén startade 2022 och verksamheten har byggts ut successivt med målet att erbjuda hjälp och stöd till barn och unga mellan 6 och 17 år. Man siktar på att kunna ta det sista steget under nästa år.

Digital kontakt via 1177.se

Om du behöver hjälp och stöd kan du få en första drop in-bedömning via vår digitala kontakt. Den når du antingen genom att ladda ner appen Min vård Västernorrland eller via 1177.se.

Följ dem även på instagram för aktuell information.

 


Tillbaka till toppen