Else Törngren Dewindt

Else har två jobb – ”För mig är det lyxigt”

2024-07-08 08:00

Else Törngren Dewindt delar sin tjänst mellan akutmottagningen i Sundsvall och Granlo Hälsocentral. Med en fot i specialistvården och en fot i primärvården ser hon en stor potential till samverkan mellan verksamheterna.

Två veckor arbetar Else Törngren Dewindt som distriktssköterska på Hälsocentralen Granlo och två veckor arbetar hon på akutmottagningen vid sjukhuset i Sundsvall. 

- På akuten jobbar jag som sorteringssköterska. Då är jag den första som vissa patienter träffar när de kommer till mottagningen.

Gör en första bedömning 

Sorteringssjuksköterskan bedömer vilken vårdnivå patienterna som kommer till akuten behöver. 

- Vissa är akut sjuka, andra hänvisar jag till deras hälsocentral och en del tar jag själv hand om och gör ett sköterskebesök. I några fall tar jag själv kontakt med primärvården för att rådgöra om bedömningen och eventuell behandling, säger Else Törngren Dewindt.

Else Törngren Dewindt ser nyttan med att hon är etablerad i både primärvården och akutsjukvården. 

- Jag tycker det vore bra om vi alltid hade en distriktssköterska på akuten. Det är precis den bryggan mellan primärvård och akutsjukvård vi behöver. Och för mig är det lyxigt med två arbetsplatser, att få ha så många trevliga och kompetenta kollegor i två olika verksamheter, säger hon.

Lång erfarenhet 

Else Törngren Dewindt började sin yrkesbana inom sjukvården som skötare inom psykiatrin och arbetade sedan som undersköterska på akuten medan hon utbildade sig till sjuksköterska. Därefter var hon på akuten många år innan hon utbildade sig till distriktssköterska 2018. 

När hon fick erbjudandet om att vara kvar på akutmottagningen på halvtid samtidigt som hon började som distriktssköterska på hälsocentralen tackade hon ja direkt.  

- Jag tycker det är skönt att jobba åtta till fem på halvtid och skift den andra halvan. Jag bor i Granlo och har nära till jobbet de veckor jag är på hälsocentralen. Men om jag skulle göra det jämt tror jag det skulle bli lite tråkigt. Jag gillar variationen. Jag tycker om att ta på mig akutglasögonen och ta hand om de patienter som var och en kan vara akut sjuk.

 

Fakta: Else Törngren Dewindt

  • Ålder 51
  • Bor Granlo/ Östloning
  • Därför jobbar jag med sjukvård: För att jag älskar att möta och jobba med människor och att hjälpa, lindra och behandla. Tillfredställande att känna att jag gör gott och något bra för andra
  • Fritidsintressen: Familj och vänner. Träna och naturupplevelser

Tillbaka till toppen