Områdesdirektör Roger Westerlund står i en korridor på Sundsvalls sjukhus
Roger Westerlund har ett engagemang för hälso- och sjukvården både i Västernorrland och konfliktområden.

Engagemang som sträcker sig bortom Västernorrland

2023-12-28 08:00

I maj tillträdde Roger Westerlund som områdesdirektör för närsjukvårdsområde söder. Med sig har han också sitt ideella engagemang för hjälporganisationen Swedish rescuers. Roger är en av grundarna och senast i november körde han ner till Ukraina för att leverera brandbilar och frontambulanser.

- De undrade om vi kunde hjälpa till och det ville vi naturligtvis försöka göra. Vi hade en ambulans som skulle säljas och när vi levererade den insåg vi hur stora behoven var, berättar Roger Westerlund.

Sedan 2011 har han varit i väg två gånger till Syrien och åtta turer till Ukraina.

- Jag blir väldigt berörd av människorna i Ukraina. Trots den otroligt tuffa situationen där nere är de otroligt gästfria, vänliga och hjälpsamma gentemot varandra och oss.

Roger Westerlund skakar hand med en annan man på en av hans turer till konfliktområden
Roger Westerlund har varit på tio turer till konfliktområden för att leverera fordon och sjukvårdsmaterial

Vill underlätta för medarbetare

Förutom hans engagemang på fritiden är möjligheten att påverka hälso- och sjukvården något som Roger Westerlund uppskattar i sitt arbete. En annan viktig del är ledarskapet.

- För mig är det viktigt att ha en bra chef och det var mötet med Magnus Johansson som då var hälso- och sjukvårdsdirektör som fick mig att tacka ja till jobbet. Som jag ser det är den viktigaste uppgiften i min roll som chef att underlätta för mina medarbetare att göra sitt jobb på bästa möjliga sätt.

Under nästa år väntar både utmaningar för hälso- och sjukvården i Region Västernorrland. Trots det finns även fler turer till konfliktområden planerade då det ger så mycket tillbaka.

- Vi har ett tufft år framför oss inom regionen, inte minst med arbetet kring att minska kostnader. En sådan gång känns det extra tryggt att vara omringad av engagerade och kompetenta människor, något jag har förmånen att vara både på jobbet och genom mitt ideella engagemang, avslutar Roger Westerlund.

Bild på ambulanser som levererats till ett konfliktområde
Swedish rescuers levererar ambulanser till konfliktområden

Tillbaka till toppen