En människa står utanför en livsmedelsaffär, Lidens livs

Företagsstöd som skapar sysselsättning

2023-06-27 14:20

Hittills i år har Region Västernorrland delat ut cirka 30 miljoner kronor i olika typer av företagsstöd. Ett företag som fick ta del av stöden var Lidens Livs AB.

- Nu kan vi fortsätta med vår ambition att driva en modern och serviceinriktad butik på landsbygden, säger Lotta Jansson Norberg som äger butiken.

Region Västernorrland har ansvaret att fördela pengar från staten som är öronmärkta för att främja tillväxt i länet. 2022 delade Region Västernorrland ut 92 miljoner kronor i olika former av företagsstöd. Små och medelstora företag kan beviljas stödet om de skapar sysselsättning och långsiktig lönsamhet, samt bedrivs marknadsmässigt. Stöden kan användas till bland annat investeringar, marknadsföring, innovationsutveckling och utbildning. Det finns ett särskilt stöd till kommersiell service på landsbygden, som exempelvis lanthandlare och bensinstationer kan söka.

Lidens Livs blir mer trivsamt

I Liden, 45 kilometer utanför Sundsvall, kommer butiken att utökas och omfatta de lokaler som ligger vägg i vägg i nuläget.

- Vi satsar nu på en helt ny frukt- och grönsaksavdelning och arbetet har precis kommit igång, säger Lotta.

Sedan hennes företag Lidens Livs AB tog över butiken har den succesivt utvecklats och inriktats på mer lokalproducerade produkter.

- Med den större butiksytan och nu även tillgänglighetsanpassad ytterdörr får vi en bättre arbetsmiljö och en trivsammare butik för kunderna, säger Lotta.

Så här söker du företagsstöd

Har du ett företag och vill veta mer om vilka olika stöd som finns att söka? Gå in på rvn.se/foretagsstod så får du veta mer.

När du bestämt dig för att göra en ansökan så ska du göra den via Tillväxtverkets e-tjänst Min ansökan på webbsidan minansokan.se. Har ditt företag blivit beviljat stöd görs även ansökan om utbetalning via e-tjänsten.

Till ansökan ska du bifoga offerter som förtydligar den planerade investeringen och dess kostnader (utan moms).


Tillbaka till toppen