Linus Vestberg är undersköterska på ögonmottagningen i Sollefteå

Från försäljning till ögonvård: Möt Linus Vestberg, undersköterska i Sollefteå

2024-07-01 08:00

Linus Vestberg jobbar som undersköterska på ögonmottagningen i Sollefteå. Innan han började inom vården jobbade han inom butik och försäljning. På fritiden gillar han bland annat att fotografera och att åka motorcykel.

Hej Linus, vad jobbar du med?

Jag jobbar som undersköterska på ögonmottagningen i Sollefteå där har jag egen mottagning, kombinationsbesök med läkare samt assisterar vid operationer så som katarakt och polikliniska operationer. 

Linus Vestberg älskar friluftsliv och har två Siberian Huskies och en Alaskan Malamute
Linus Vestberg älskar friluftsliv och har två Siberian Huskies och en Alaskan Malamute

Hur hamnade du på ditt nuvarande jobb?

Jag sökte tjänsten via intranätet och hade helt ärligt glömt bort att jag sökt när HR ringde mig första dagen på semestern och frågade om jag skulle kunna komma på en intervju. Jag tänkte rent spontant att det skadar ju aldrig att kolla in arbetsplatsen och se vilka som jobbar där så jag kunde bilda mig en egen uppfattning. När jag kom dit så fastnade jag ganska snabbt för arbetsplatsen med en stor apparatpark och mycket tekniskt (sånt gillar jag). Samt att det kändes som ett sammansvetsat gäng som genomsyrade alla yrkeskategorier, ingen hierarki. 

Vilka andra yrkeskategorier skulle du inte klara dig utan i ditt jobb?

Jag skulle inte klara mig utan någon, vi är tio anställda varav tre ögonsjuksköterskor, två undersköterskor, tre läkare och två sekreterare. Alla fyller en viktig roll och vi har alla olika uppgifter och är mer duktig på vissa saker. För en mottagning med sådant stort patientinflöde är det viktigt att vi kan hjälpas åt i olika situationer, vi gör det enkelt, vi sticker in huvudet till en kollega om vi uppmärksammar något som kanske inte ser bra ut hos en specifik patient vi har för dagen.

Men ska jag lyfta en kategori som hamnar lite i skuggan ibland så är det våra två sekreterare, de hjälper ALLA och är verkligen "spindeln i nätet" hos oss, stor eloge till dem!

Vi är alla väldigt hjälpsamma 🙂 

Vilka olika faktorer var avgörande för ditt val av arbetsplats?

För mig är arbetsmiljön väldigt avgörande för mitt val av arbetsplats, jag vill att man har en öppen dialog och kan lyfta problem om det skulle uppstå något och ha kul på jobbet! Vi är här så pass stor del av vårt liv och då är det viktigt att det är en bra miljö i arbetsgruppen i alla led. Att det är måndag till fredag är väldigt skönt då jag gillar att planera långsiktigt med min fritid.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är klyschigt nog mina kollegor, jag har inte haft en tung dag sedan jag började jobba här. Sedan har jag stort förtroende för vår chef som ger oss mycket "frihet under ansvar" för vår egen arbetsdag. 

Vad gjorde du innan du började på ditt jobb?

Innan jag började på ögonmottagningen jobbade jag som undersköterska på ortopeden och dessförinnan som butiksansvarig på Sportringen i Sollefteå och biträdande säljchef på OKQ8 i Sollefteå.

Linus är ambassadör för Indian Motorcycles
Linus är ambassadör för Indian Motorcycles

Faktaruta

Namn: Linus Vestberg

Ålder: 29

Familj: Sambo sedan 12 år tillbaka och vi har 2 Siberian Huskies och en Alaska Malamute

Fritidsintressen: Fotografering och redigering, motorcykelåkning och friluftsliv

Det visste du inte om mig: Ambassadör för Indian Motorcycles


Tillbaka till toppen