Magnus Johansson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Västernorrland
Magnus Johansson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Västernorrland

Hälso- och sjukvårdsdirektören går till nytt jobb

2023-06-29 13:30

Magnus Johansson, som tillträdde som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västernorrland i april, har sagt upp sig. I september blir han regiondirektör i Sörmland.

- Min tid i Västernorrland blev kort men jag vill poängtera att jag nu går till något, inte från något. Från dag ett har jag trivts här med kompetenta och trevliga kollegor som entusiastiskt tar sig an de utmaningar som finns. Att få bli regiondirektör i Sörmland är ändå en möjlighet jag inte kan låta bli att ta, säger Magnus Johansson.

Magnus Johansson arbetar kvar i Region Västernorrland till sista augusti.

- Jag förstår att Region Sörmland vill anställa Magnus Johansson, säger Åsa Bellander, regiondirektör Region Västernorrland. Han är en driftig och kompetent ledare och det är mycket tråkigt att vi inte får ha kvar honom i vår organisation. Nu behöver vi snabbt se oss om efter någon som kan ta vid och fortsätta driva regionens hälso- och sjukvård framåt.

Fortsatt framdrift

Rekryteringsprocessen ska starta så snart som möjligt men det kommer att bli en period mellan att Magnus Johansson slutat och att en ny hälso- och sjukvårdsdirektör finns på plats.

Elina Backlund Arab (S) är ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

- Hälso- och sjukvården är mitt uppe i viktiga processer vad gäller exempelvis kompetensförsörjning, en ekonomi i balans och omställning till nära vård. Det är arbeten som inte kan sättas på paus. Vi behöver därför snarast hitta en tillfällig lösning som fungerar bra till dess att vi rekryterat en ny hälso- och sjukvårdsdirektör, säger Elina Backlund Arab.

Dubbel titel

I tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör ingår att vara biträdande regiondirektör, därför tillsätts den av regionstyrelsen.

- Vi söker en stabil ledare med egenskaper som krävs för att kunna driva de utvecklingsarbeten och förändringar vården måste göra, säger Glenn Nordlund (S), regionstyrelsens ordförande. Personen ska ha förmågan att stärka regionens samarbete med kommuner och andra vårdgivare samt se till att vi också utvecklar verksamheterna i vår egen organisation.


Tillbaka till toppen