Julia och Elvis sommarjobbar vid ögonmottagningen i Sollefteå
Julia och Elvis sommarjobbar vid ögonmottagningen i Sollefteå

Julia och Elvis sommarjobbar på ögonmottagningen i Sollefteå

2023-07-04 08:00

Varje år tar Region Västernorrland emot ungdomar som vill sommarjobba i våra verksamheter. I år kommer cirka 50 ungdomar jobba inom allt från städ, folkhögskolor, IVA, akuten, kostenheten, fastighet, operation, röntgen, ögonmottagning, hälsocentraler med mera utspridda över hela länet.

Totalt 326 ansökningar, 100 fler än förra året, kom i år in om att få sommarjobba inom Region Västernorrlands verksamheter. Av dessa har cirka 50 ungdomar kunnat erbjudas jobb i år.

Ett första jobb

Ögonmottagningen vid sjukhuset i Sollefteå är en av verksamheterna som valt att ta emot sommarjobbare.

- Det är ett sätt att hjälpa ungdomar att få, kanske sitt första jobb. Det är inte alltid så lätt. Det är också ett tillfälle för oss att visa upp vår verksamhet. Många vet nog inte vad vi gör, säger Ulrica Näsholm Théorin, enhetschef vid ögonmottagningen i Sollefteå.

Tre veckor på ögonmottagningen

På ögonmottagningen i Sollefteå jobbar under tre veckor Julia Backman och Elvis Sjödin. De tycker att det ska bli spännande att få lära sig mer. För Julia ligger det också i linje med hennes studieplaner.

- Jag ska gå vård och omsorg så jag tycker att det ska bli intressant att få vara här, säger Julia Backman.

Både Julia och Elvis är också tacksamma för att de fått möjlighet till jobb under sommaren.

- Det kändes bra att få ett sommarjobb och även om jag inte tänker att jag ska jobba inom vården i framtiden så är det intressant att vara här. Jag är intresserad av teknik så det är kul att se hur det fungerar, säger Elvis Sjödin.


Tillbaka till toppen