Porträttbild, Anders Sylvan
Anders Sylvan

Klart med tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör

2023-07-12 13:15

Anders Sylvan går från och med första september in som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västernorrland. Anders Sylvan har tidigare erfarenhet från Region Västernorrland, då han för några år sedan hade ett uppdrag som tillförordnad regiondirektör.

- Det känns tryggt med Anders som arbetat hos oss i Region Västernorrland tidigare och gjort ett mycket bra jobb, säger Glenn Nordlund (S), ordförande i regionstyrelsen.

Anders Sylvan har en gedigen meritlista med bakgrund som läkare, chef och ledare på högsta nivå från såväl Landstinget i Västerbotten, på Gotland samt Region Västernorrland för att nämna några.

- Det är roligt att vara tillbaka i Västernorrland. Jag ser fram emot att göra arbetet tillsammans med medarbetare och chefer. Eftersom jag känner regionen och många medarbetare och chefer redan blir det en kort startsträcka, säger Anders Sylvan.

- Det är en bra kombination som Anders Sylvan besitter, både god kunskap och kompetens att leda i stora organisationer och den medicinska kompetensen, säger Elina Backlund Arab (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

- Det är bra att vi får en kunnig och erfaren person på plats så snabbt, säger Robert Thunfors (SJVP), oppositionsråd.

Under onsdagen förhandlades rekryteringen fackligt och Anders Sylvan tillträder första september på ett sex månader långt förordnande med möjlighet till en månads förlängning.

- Jag önskar Anders Sylvan välkommen till Region Västernorrland i rollen som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör. Jag är glad att tillsammans med Anders få fortsätta vårt viktiga utvecklingsarbete av Region Västernorrlands verksamheter, säger regiondirektör Åsa Bellander.


Tillbaka till toppen