Jonas Lindbäck enhetschef på enheten för läkares utbildning och fortbildning
Jonas Lindbäck enhetschef på enheten för läkares utbildning och fortbildning

Läkare under utbildning träffas på Hallstaberget

2023-11-20 10:00

Under två dagar kommer Region Västernorrlands samtliga omkring 110 AT/BT-läkare att träffas vid en gemensam utbildnings- och arbetsplatsmässa på Hallstaberget i Sollefteå.

- Syftet är att utbilda och knyta samman alla AT/BT läkare, samtidigt som verksamheterna får möjlighet att visa upp sig och berätta om vad de kan erbjuda framtidens medarbetare. En vinn vinn situation, säger Jonas Lindbäck enhetschef på enheten för läkares utbildning och fortbildning.

Morgondagens specialistläkare

Alla AT/BT-läkare som är anställda inom Region Västernorrland är inbjudna till Hallstaberget 22 och 23 november. Läkare på flera olika kliniker från regionens tre sjukhus kommer då att undervisa i akut medicin. Dessutom kommer 18 olika verksamheter att vara på plats och arrangera en arbetsplatsmässa - för att göra reklam för sig och visa fram vad just de har att erbjuda framtida kollegor.

- Det här är en av de åtgärder vi arbetar med i vårt långsiktiga kompetensförsörjningsarbete. Tanken är att AT/BT-läkarna genom detta arrangemang ska få en större och bättre bild av oss som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda. Målet är att öka våra möjligheter att få dem att stanna kvar och utvecklas till morgondagens specialistläkare hos oss i regionen, säger Jonas Lindbäck.

Årligt återkommande inslag

Detta är andra gången en kombinerad utbildning och intern arbetsmarknadsmässa hålls i Region Västernorrland. Tanken är att detta ska bli ett årligt återkommande inslag med målet att öka sammanhållningen i läkargruppen, som är den största enskilda i regionen, men även mellan sjukhusen genom mer samarbete.

- Det finns tyvärr ganska få träffytor där vi internt kan förmedla vilka verksamheter som är i behov av medarbetare, nu och på lite längre sikt. Det gör att vi riskerar att tappa läkare för att vi inte fångar upp och erbjuder dem jobb efter deras AT/BT-tjänst, det här är ett sätt att försöka ändra på det, avslutar Jonas Lindbäck.

Läs mer om läkares utbildning här: Region Västernorrland - Klinisk utbildning och praktik (rvn.se)


Tillbaka till toppen