Ung man ser fundersam ut.

Mer kunskap om upplevelsen av stöd vid psykisk ohälsa

2023-09-11 14:39

Vilket stöd får man som patient när man söker vård för psykisk ohälsa? Det behöver Region Västernorrland veta mera om. Därför genomförs nu en enkätundersökning bland ett urval patienter i länet.

Tillsammans med brukarföreningen NSHP Västernorrland genomför Region Västernorrland en kartläggning av patienternas uppfattning av det stöd de fått från regionens hälso- och vårdcentraler när de sökt vård för psykisk ohälsa. Samtliga patienter som besökt en hälso- och vårdcentral under första kvartalet 2023 och fått en diagnos inom området för psykisk ohälsa erbjuds att delta i kartläggningen.

- Det här ger oss en möjlighet att få en korrekt bild av både våra styrkor och svagheter när det gäller vård och stöd till den här patientgruppen. Utifrån enkätsvaren kommer vi att kunna fortsätta utvecklingsarbetet på regional och nationell nivå inom området för psykisk ohälsa. Vi hoppas därför att så många som möjligt som får enkäten hjälper oss genom att svara på den och på så sätt bidrar till att utveckla och förbättra vårdens stöd, säger Kristina Mårtensson, områdesdirektör länssjukvårdsområde psykiatri och habilitering.

Inbjudan till enkäten skickas via e-tjänsterna på 1177.se och enkäten kommer att besvaras digitalt och helt anonymt. 


Tillbaka till toppen