Mikael Zinner, specialist i allmänmedicin, hälsocentralerna Bredbyn och Själevad, är årets handledare 2023 i Örnsköldsvik.
Mikael Zinner, specialist i allmänmedicin, hälsocentralerna Bredbyn och Själevad, är årets handledare 2023 i Örnsköldsvik.

Nu är årets handledare 2023 utsedda

2023-08-25 13:53

Mikael Zinner, Yousif Salman och Sandra Axelsson är Årets handledare i Region Västernorrland. Årets handledare är ett årligt återkommande arrangemang där regionens underläkare genom Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) Västernorrland delar ut årets handledarpris på vardera tre sjukhusorterna i regionen.

Handledarpriset har inrättats för att uppmärksamma pedagogiska talanger bland läkarna för att uppmuntra och inspirera. Även betona vikten av god handledning och utlärning till yngre kollegor, något som är av yttersta vikt för deras fortsätta utveckling och kompetens.

I år gick utmärkelsen till Mikael Zinner, specialist i allmänmedicin vid hälsocentralerna i Bredbyn och Själevad, Örnsköldsvik, Yousif Salman, specialist i internmedicin och nefrologi vid sjukhuset i Sollefteå och Sandra Axelsson, specialist i kirurgi vid sjukhuset i Sundsvall.

Bland nomineringarna kan bland annat läsas:

”Micke är en fantastisk handledare som verkligen engagerar sig i min utbildning. Han är alltid tillgänglig och när jag knackar på hans dörr ser han aldrig besvärad ut, trots att han har patient. Han månar om min- och andras arbetsmiljö och bidrar hela tiden med idéer till förbättringar på vår hälsocentral. Kort sagt är jag så trygg på jobbet nu att lusten att lära har blivit starkare än oron att göra fel och inte kunna tillräckligt. Allt tack vare att min handledare alltid backar mig.”

SYLF Västernorrland vill tacka Mikael för hans handledarinsatser och gratulerar till utmärkelsen.

På bilden ses även SYLF’s ordförande Anastassia Johansson, vice-ordförande Tobias Filipsson och Minelle.”

 

Yousif liten.jpg

Yousif Salman, specialist i internmedicin och nefrologi är årets handledare 2023 i Sollefteå.

Bland nomineringarna kan bland annat läsas:

"Yousif beskrivs som en fantastisk handledare som alltid är tillgänglig, ärlig och pedagogisk. Han påpekar svagheter på ett bra sätt och uppmuntrar till förbättring vilket är utvecklande. Utöver att vara handledare är han även en mentor.

SYLF Västernorrland vill tacka Yousef för hans handledarinsatser och gratulerar till utmärkelsen.

På bilden ses även AT läkare Anja Englund som delar ut priset.”

 

Sandra liten.jpg

Sandra Axelsson, specialist i kirurgi, övre gastro, är årets handledare 2023 i Sundsvall.

Bland nomineringarna kan bland annat läsas:

”Sandra beskrivs som en fantastisk läkare som kan utmana och berätta vad man kan tänka på att förbättra. Hon ger positiv feedback och stärker yngre kollegors självförtroende och är en inspirerande förebild. Hon tar sig alltid tid att förklara även när det är många bollar i luften och ger ändå ett trevligt bemötande. Hon är konkret och kunnig både praktiskt och teoretiskt.”

SYLF Västernorrland gratulerar och tackar Sandra för hennes fina insats!”


Tillbaka till toppen