Catrin Sveningsson i ett mottagningsrum

Stafettsjuksköterskan Catrin blev anställd på barnmottagningen

2024-04-17 11:06

Catrin Sveningsson lämnade sitt arbete på BVC i Region Västernorrland för att bli stafettsjuksköterska. Nu har hon valt att återvända till en anställning inom regionen.

Catrin Sveningsson hade arbetat över 20 år som barnsjuksköterska i Region Västernorrland när hon slutade sin tjänst för att börja som stafettsjuksköterska.

Hon fick hög lön och möjlighet att själv bestämma om hon ville tacka ja till jobb eller inte. Men å andra sidan visste hon inte var eller i vilken grad hon skulle erbjudas arbete mer än några månader framåt.

-  Frihet och pengar var nog det som lockade mest när jag bestämde mig för att prova något nytt och blev stafett. Jag har trivts bra med det, fast nu känns det ändå väldigt skönt att vara regionanställd.

Regionens fördelar vägde tyngre

När Catrin Sveningsson blev anställd i januari i år hade hon redan bekantat sig med barnmottagningen på sjukhuset i Sundsvall. Bland annat arbetade hon där som stafettsjuksköterska tills det inte längre fanns behov stafettpersonal på mottagningen.

- Men lite senare blev det klart att vi skulle inleda ett projekt för att minska antalet besökstider som blir tomma till följd av sena avbokningar. Då chansade jag på att locka tillbaka Catrin genom att anställa henne för att jobba med projektet, säger Camilla Östling.   

När projektet avslutas i maj kommer Catrin Sveningsson fortsätta på mottagningen som vikarie.

- Visst är pengarna fina när man jobbar som stafett, men jag föredrar att ha det här jobbet och inte behöva oroa mig för vad jag ska göra nästa halvår. Dessutom får jag arbeta med barn, precis som jag vill, och vara hemma i Sundsvall på en arbetsplats jag trivs på.


Tillbaka till toppen