Sommaräng i solnedgång med text i bild Rösta fram Västernorrlands kandidat till Stora turismpriset 2023

Västernorrlands kandidater till Stora turismpriset 2023 klara

2023-07-17 14:59

Nu är det dags att utse den verksamhet som nationellt får representera Västernorrland till Stora Turismpriset 2023. Var med och rösta fram din favorit bland tre starka kandidater; Hernö Gin, Selånger Pilgrimcenter och Centralen i Sundsvall, som alla bidrar till utvecklingen av Västernorrlands och Sveriges turism.

Stora turismpriset ges till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till spridning av kunskap och utveckling av besöksnäringen. Alla län i Sverige har möjlighet att nominera en kandidat till den nationella utmärkelsen.

- Genom en allmän omröstning till Stora turismpriset vill vi i Västernorrland höja kunskapen om besöksnäringen och uppmärksamma aktörer som arbetar exemplariskt inom branschen i vår region, säger Urban Åström, enhetschef för näringsliv och kompetensförsörjning, Region Västernorrland.

Röstning sker fram till 31 augusti på Region Västernorrlands webbsida. Den regionala vinnaren meddelas i slutet av september och tävlar sedan nationellt om 100 000 kronor som delas ut i samband med SKR:s (Sveriges kommuner och regioner) årliga konferens "Besöksnäring på agendan" i december.

De tre regionala nominerade har valts ut av en jury bestående av; Region Västernorrland, Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall.

Fakta Stora turismpriset

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet.

Du kan läsa mer, rösta och se videonomineringarna fram till 31 augusti via:

rvn.se/storaturismpriset


Tillbaka till toppen