Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Intervjuer med AT-läkare

Här kan du höra mer från några av våra AT-läkare om vad de uppskattar med just sin AT.

Lillemor Resare_375x500px.jpg

Lillemore Resare, Örnsköldsvik

Varför valde du att göra din AT på Örnsköldsviks sjukhus?

Jag ville gärna göra AT på ett mindre sjukhus. Jag hade även en sambo som redan påbörjat sin AT i Övik så valet blev inte så svårt. 

Vad är det bästa med att göra sin AT på Örnsköldsviks sjukhus?

Det bästa med övik är två saker; det första är definitivt gemenskapen. Pga att det inte är så stort lär man känna sina kollegor väl och vi har väldigt bra sammanhållning mellan oss AT-läkare och även ST. Nr två är att man blir riktig doktor från dag ett. I övik går vi ensamma nattjourer och man får mycket ansvar tidigt (det passar inte alla och vissa kan nog uppleva det som ganska påfrestande) men man lär sig väldigt mycket på det och blir duktig på att ta egna beslut. Vi har dessutom väldigt bra bakjoursstöd om man känner sig osäker.

Vad är det bästa med att bo i Örnsköldsvik?

Nära till jobbet är ett plus. Och närheten till naturen, tycker man om friluftsliv är det helt rätt.

Varför skulle du rekommendera AT-tjänst på Örnsköldsviks sjukhus?

Jag skulle rekommendera övik just för att det är så kollegialt och för att man blir väldigt duktigt och utvecklas av att göra AT på ett mindre sjukhus där vägen till beslut är kortare.

Laura Hautala_375x500px_halvbild.jpg

Laura Hautala, Sundsvall

Varför valde du att göra din AT på Sundsvalls sjukhus?

Jag var utregionaliserad här hela den kliniska delen av utbildningen och hade också jobbat här på somrarna. Det var en naturlig övergång att fortsätta som AT.

Vad är det bästa med att göra sin AT på Sundsvalls sjukhus?

Det är ett länssjukhus där det mesta finns utan att det känns för stort. Jag tycker att det är roligt att åtminstone översiktligt känna till de flesta kliniker och kollegorna som jobbar där.

Vad är det bästa med att bo i Sundsvall?

Lite som sjukhuset så är det en mellanstor stad där det mesta som man behöver till vardags finns. Man har nära till det mesta och det går att ta sig runt med bilen även i staden. Har man en bil så finns det mycket att se utanför staden. Många restauranger.

Varför skulle du rekommendera AT-tjänst på Sundsvalls sjukhus?

Länssjukhus, avslappnad arbetsmiljö, sköna kollegor.

Jin Khosnaw_375x500px.jpg

Jin Khoshnaw, Sollefteå

Varför valde du att göra din AT på Sollefteå sjukhus?

Jag valde att göra AT på mindre sjukhus p g a man får göra mer som AT-läkare.

Vad är det bästa med att göra sin AT på Sollefteå sjukhus?

Jag har lärt mig otroligt mycket på kort tid, för att det är mycket självständigt arbete. Man blir uppmuntrad att tänka själv och våga nya saker. Jättetrevliga kollegor. Man är inte lika anonym som på ett större sjukhus.

Vad är det bästa med att bo i Sollefteå?

Jag är från storstaden och längtade bort från kaoset. Sollefteå är en fridfull stad. Allt är nära till hands och man slipper långa bilköer. Billiga huspriser, man kan äga ett stort fint hus trots att man är AT-läkare.

Varför skulle du rekommendera AT-tjänst på Sollefteå sjukhus?

Om du är en person som tycker om att utmana dig, tänka självständigt och gillar att ta för dig, då är Sollefteås sjukhus rätt plats för dig.