Pressinbjudan: Storheten i det lilla samhället - inblick i framtidens hälso- och sjukvård i glesbygd

2024-06-24 13:56

Norra sjukvårdsförbundet är på plats i Almedalen för att visa och berätta om sin modell för framtidens sjukvård. Från Västernorrland deltar Sara Hjalmarsson, verksamhetsutvecklare inom nära vård.

- Vi representerar glesbygd i norra Sverige och har utvecklat ett banbrytande recept för hur framtidens hälso- och sjukvård kan bedrivas. Våra modellområden för nära vård i de fyra nordligaste länen i Sverige visar på imponerande resultat och vi är redo att dela vår vision.

Under Almedalsveckan bjuder Norra Sjukvårdsförbundet på en kombination av teater och samtal med föreställningen ”Scener ur ett glesbygdsliv”. Det är en levande inblick i de utmaningar vi möter och de lösningar som används för att förbättra vården i glest befolkade områden.

Förbundet välkomnar förtroendevalda, media och andra intresserade till att mötas och utforska hur initiativet kan inspirera och förändra framtidens sjukvård.

Tid: 26 juni 2024, klockan 09.00-10.00

Plats: Novgorodgränd 1, även digitalt https://www.youtube.com/live/C1TnNAJHBpo

Kontakter:

Nina Fållbäck Svensson, förbundsdirektör, Norra sjukvårdsregionförbundet. Tel 070-387 36 61, nina.fallback.svensson@norrarf.se

Lokala medier i Västernorrland är även välkomna att kontakta verksamhetsutvecklare inom nära vård Sara Hjalmarsson, sara.hjalmarsson@rvn.se


Tillbaka till toppen