Intervjuer med BT-läkare

Här berättar några av våra BT-läkare om vad de uppskattar med just sin BT.

Profilbild Durckheim Blessing

Durckheim Blessing, Sollefteå sjukhus

Varför valde du att göra din BT på Sollefteå sjukhus?

Mitt beslut att göra BT i Sollefteå var baserat på rykten om att staden erbjuder en utmanande arbetsmiljö. Som individ har jag alltid sökt utmaningar och möjligheter att växa i mitt yrke. Sollefteå levererade definitivt på den fronten. Staden är känd för att erbjuda en arbetsmiljö som kräver att läkarna tar ansvar och snabbt blir självständiga inom sina områden. Denna utmaning var en av huvudorsakerna till mitt val.

Vad är det bästa med att göra sin BT på Sollefteå sjukhus?

Det mest anmärkningsvärda med att göra sin BT på Sollefteå sjukhus är den snabba personliga och professionella utvecklingen som man upplever. Här har jag haft förmånen att arbeta under kunniga chefer och handledare som aktivt främjar min kompetensutveckling som BT-läkare. Denna stödjande atmosfär gör att man snabbt växer som professionell och känner sig som en värdefull kollega. Det faktum att ens insatser räknas och att ST-läkarna aktivt bidrar till ens utveckling är oerhört givande.

Vad är det bästa med att bo i Sollefteå? 

När det kommer till att bo i Sollefteå, så är staden en lugn och fridfull plats med väl fungerande transportkommunikationer. Det är särskilt viktigt när man gör BT-tjänst att ha en bra balans mellan arbete och fritid, och Sollefteå erbjuder just detta. Den omgivande naturen är spektakulär med Norrlands vackra älvar och skogar, vilket ger möjligheter till utflykter och utomhusaktiviteter. Det är en plats som främjar livskvalitet utanför arbetsplatsen.

Varför skulle du rekommendera BT-tjänst på Sollefteå sjukhus?

Sammanfattningsvis, om du är en engagerad och hårt arbetande läkare som strävar efter att ta ansvar, utvecklas och växa både som en kompetent läkare och som en person, då är Sollefteå den optimala platsen för din BT-tjänst. Här kommer du att möta utmaningar som kommer att forma din karriär, få stöd av kompetenta kollegor och handledare, och njuta av en livskvalitet som kommer från att bo i en stad omgiven av naturens skönhet. Det är en plats där din potential som läkare kan blomstra.

Profilbild Anastassia Johansson

Anastassia Johansson, Örnsköldsvik

Varför valde du att göra din BT på Örnsköldsviks sjukhus?

Jag valde att göra BT i Örnsköldsvik då jag innan min BT jobbade som underläkare på Medicin och upplevde att det funkade bra på sjukhuset och AT-kollegorna talade gott om deras AT. Det som motiverade mig ännu mer var att BT och AT i Örnsköldsvik är känd för att vara mer utmanande med bland annat ensamma jourer men att man har bra stöd av sina bakjourer. Man lär sig otroligt mycket och utvecklas hela tiden. Örnsköldsviks sjukhus är ett mindre sjukhus vilket också gör att man lär känna dem flesta AT/BT/ST-läkare samt överläkare och vice versa, samt att man kommer snabbt in i kollegiet.  

Vad är det bästa med att göra sin BT på Örnsköldsviks sjukhus?

God sammanhållning mellan AT/BT/ST-läkare samt att man får väldigt god stöd av sina mer erfarna kollegor och överläkare. Man lär sig otroligt mycket och man lär sig att tänka brett. Primärvårdsplaceringen i Örnsköldsvik är rankad bland dem bästa i Örnsköldsvik enligt SYLF vilket jag personligen själv upplevt. Man värnar mycket om att AT/BT-läkare ska ha god handledning och undervisning. 

Vad är det bästa med att bo i Örnsköldsviks sjukhus?           

Det bästa med att bo i Örnsköldsvik är naturen och möjlighet till friluftsliv.  Tycker man om att åka slalom eller längdskidor så kommer man trivas bra här vintertid. Under sommartid är det väldigt uppfriskande att det nästan ständigt är ljust ute.

Varför skulle du rekommendera BT-tjänst på Örnsköldsviks sjukhus?   

Är man en person som vill utmana sig själv, lära sig att tänka brett och utvecklas så kommer BT i Örnsköldsvik passa perfekt. Man jobbar mycket självständigt men man har alltid bra stöd från sina äldre kollegor samt överläkare. 

Profilbild Saeid Ali Zadeh

Saeid Ali Zadeh, Sundsvalls sjukhus

Varför valde du att göra din BT på Sundsvalls sjukhus?

Jag fick tips av en kollega som hade varit klar med sin BT-tjänst i Sundsvall och var fullständigt nöjd med sin erfarenhet. Han rekommenderade starkt att jag skulle ansöka om den kommande tjänsten. En annan anledning var att Region Västernorrland faktiskt var den första regionen som seriöst satsade på BT-tjänster och erbjöd flera tjänster vilket gav en trygghet och mer chans att få en tjänst jämfört med andra regioner.

Vad är det bästa med att göra sin BT på Sundsvalls sjukhus?

Det bästa var en välstrukturerad introduktion med effektiv samordning mellan olika kliniker, vilket ledde till en smidig start för oss. I schemat ingick även gott om tid för utbildning, studier och handledning vilket var oerhört givande och värdefullt för mig. Jag hade dessutom en underbar upplevelse med att arbeta med erfarna och hjälpsamma kollegor på alla kliniker jag tjänstgjorde på, vilket motiverade mig att stanna i Sundsvall och fortsätta min yrkesbana här.

Vad är det bästa med att bo i Sundsvall?

Det var en överraskning för mig att upptäcka hur fantastiskt det är att bo i Sundsvall. Staden omges av hisnande vacker natur i närhet till skogar, berg och sjöar, vilket ger oändliga möjligheter till friluftslivsaktiviteter såsom vandring, skidåkning och mycket mer. Naturen blir verkligen en del av din vardag, och det är något du aldrig kommer att tröttna på. Dessutom har själva staden också en rik historia och en fantastisk arkitektur som bjuder på en charmig blandning av modernitet och tradition.

Varför skulle du rekommendera BT-tjänst på Sundsvalls sjukhus?

Det finns goda förutsättningar och möjligheter till utveckling under BT som ger dig motivation och drivkraft att sträva efter högre mål. Redan under din BT-tjänstgöring öppnas dörrar till framtida karriärmöjligheter, inklusive möjligheten till specialisttjänstgöring inom Region Västernorrland. Som ett exempel har jag påbörjat min ST på röntgenkliniken, där jag dagligen upplever en stor känsla av tillfredsställelse och mening i mitt yrkesliv. 


Tillbaka till toppen