Intervjuer med BT-läkare

Här berättar några av våra BT-läkare om vad de uppskattar med just sin BT.

Profilbild Anastassia Johansson

Anastassia Johansson, Örnsköldsvik

Varför valde du att göra din BT på Örnsköldsviks sjukhus?

Jag valde att göra BT i Örnsköldsvik då jag innan min BT jobbade som underläkare på Medicin och upplevde att det funkade bra på sjukhuset och AT-kollegorna talade gott om deras AT. Det som motiverade mig ännu mer var att BT och AT i Örnsköldsvik är känd för att vara mer utmanande med bland annat ensamma jourer men att man har bra stöd av sina bakjourer. Man lär sig otroligt mycket och utvecklas hela tiden. Örnsköldsviks sjukhus är ett mindre sjukhus vilket också gör att man lär känna dem flesta AT/BT/ST-läkare samt överläkare och vice versa, samt att man kommer snabbt in i kollegiet.  

Vad är det bästa med att göra sin BT på Örnsköldsviks sjukhus?

God sammanhållning mellan AT/BT/ST-läkare samt att man får väldigt god stöd av sina mer erfarna kollegor och överläkare. Man lär sig otroligt mycket och man lär sig att tänka brett. Primärvårdsplaceringen i Örnsköldsvik är rankad bland dem bästa i Örnsköldsvik enligt SYLF vilket jag personligen själv upplevt. Man värnar mycket om att AT/BT-läkare ska ha god handledning och undervisning. 

Vad är det bästa med att bo i Örnsköldsviks sjukhus?           

Det bästa med att bo i Örnsköldsvik är naturen och möjlighet till friluftsliv.  Tycker man om att åka slalom eller längdskidor så kommer man trivas bra här vintertid. Under sommartid är det väldigt uppfriskande att det nästan ständigt är ljust ute.

Varför skulle du rekommendera BT-tjänst på Örnsköldsviks sjukhus?   

Är man en person som vill utmana sig själv, lära sig att tänka brett och utvecklas så kommer BT i Örnsköldsvik passa perfekt. Man jobbar mycket självständigt men man har alltid bra stöd från sina äldre kollegor samt överläkare. 


Tillbaka till toppen